Israel forsvarer seg

Araber kaster Molotov Cocktail
Araber kaster Molotov Cocktail

I morgentimene i dag angrep Israel flere terrormål i Gaza. En politiaksjon i samarbeid med IDF ble samtidig iverksatt utenfor Jerusalem.
FLY MOT TERRORISTER I GAZA
To våpenlagre i det sentrale Gaza samt en rakettoppskytningsrampe og terroristsenter i det sørlige Gaza ble rammet og satt ut av drift.
Alle fly kom trygt tilbake til sine baser.
IDF, det israelske forsvar, sier at angrepet kom som en respons på rakettangrepet søndag kveld. Tre raketter ble avfyrt fra Gaza, ingen gjorde noe skade i Israel.
«IDF vil ikke tolerere noe forsøk på å ramme israelske borgere eller soldater, og vil fortsette sine operasjoner mot dem som iverksetter terrorangrep mot Israels land. Terroristorganisasjonen Hamas er ansvarlig for angrepet,» sa en talsmann for IDF.
VG viderebringer en NTB-melding om angrepet (Israelsk luftangrep mot Gazastripen). Rakettangrepene i går kveld er selvsagt ikke interessant å rapportere, men når Israel forsvarer seg blir alt interessant. Seriøst sett er en slik interesse for konflikten patetisk. I siste avsnitt kommer en sats om årsaken til angrepet, nærmest som om det var en ubetydelig hendelse at tre (de melder to) potensielt svært farlige og svært dødelige raketter avfyres innover sivile områder. Sannsynligvis ville vi se en annen, og svært hysterisk reaksjon dersom rakettene kom i retning Akersgata.

Israelske militære melder at to palestinske raketter som var blitt skutt mot israelske områder tidligere søndag, ikke forårsaket noen skade.

POLITI ARRESTERER TERRORISTER UTENFOR JERUSALEM
Men raketter fra Gaza er ikke det eneste jødene må tåle i en heksegryte av arabere og muslimer som av forskjellige grunner ikke greier å leve i fred, verken med hverandre eller med jøder. I Samaria og Judea, områdene som araberne strengt tatt ba Israel om å ta og beholde, ved at de startet en krig mot landet i 1967, er befolkningen sinte på jøder. Så sinte at ikke en gang inne i sine egne biler kan de være trygg. Steinkasting og nå også brannbomber mot sikkerhetsstyrker har blitt et økende problem. Så også her måtte IDF iverksette tiltak mot personer som utfører slik kriminialitet.
En stor operasjon ble iverksatt natt til mandag. Rundt 200 israelske soldater deltok i operasjonen i de omstridte områdene. Flere personer ble arrestert i området øst for Jerusalem, Abu Dis og El Azaria, som ligger mellom Jerusalem og Maaleh Adumim, ved siden av Oljeberget. Arrestasjonene ble foretatt på grunnlag av informasjon etter angrep som har skjedd tidligere.
Det var grensepolitiet som foretok aksjonen, i fullt samarbeid med IDF i Samaria og Galilea. De mistenkte har i avhør røpet flere personer, så en ny operasjon kan tenkes å komme med det første.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: