Israel er ikke helt som andre siviliserte, demokratiske land. Til tross for våre vekslende utenriksministres «gode råd» og «krav» om at Israel må «vise tilbakeholdenhet» og den slags når de må forsvare seg, så er det ingen land i Europa som er i nærheten av selv å stå overfor noe lignende.
Israel har som de fleste har fått med seg, en fange, Mohammed Allaan, som har truet med å sulte seg til døde om han ikke får sine ønsker oppfylt. Nå har det blitt komplikasjoner, og Israel har avsluttet sin administrative forvaring som de hadde satt ham i fordi han er mistenkt for å være med i Islamsk Jihad, på grunn av en angivelig hjerneskade mannen har pådradd seg av sultingen.
Israel har måttet utplassere et defensivt våpen, det såkalte Iron Dome, som skyter ned fiendtlige raketter, av frykt for raketter fra Gaza som kanskje kommer i forbitrelse over den antatte terroristens skade. Som kjent, en grunn skal man ha for å angripe Israel. Denne beskyttende anordningen er plassert i nærheten av Ashdod, ettersom sikkerhetskoordinatorer i går mottok varsler om mulige angrep.
Men nå kommer det altså inn raketter nord i landet. De som har vært i Israel og har reist rundt litt, vet hvor korte avstandene er. Ta en titt på kartet, hvor vi har lagt inn Israel over sør-Norge. Avstanden mellom Gaza og Golanhøydene kan sammenlignes med avstanden Dovre-Trondheim. Vi vil tro Gahr Støre som tidligere utenriksminister, og Brende som sittende, ville bli nokså bestyrtet om Norge sto overfor en slik trussel. Rent bortsett fra at Dovre ikke er befolket med en mengde større byer, slik Israel er ved Gaza.
Det begynte halv seks i morges. Rød alarm, den alvorligste alarmen, hvor folk har kortest mulig tid på å komme seg i sikkerhet, gikk. Fire prosjektiler landet, to i øvre Galilea, og to på Golanhøydene. De landet i ubebodde områder og forårsaket derfor ingen personskade. Det ble en brann av det ene nedslaget.
Slike sirener er nokså uvanlig i nord, selv om det har vært noen av dem her også. I juni gikk alarmen, og før det i april. Det antas at dette kom fra kampene i Syria.
Ynet