Iran innrømmer å ha ført Vesten bak lyset

Iran har bevisst bidradd med feilinformasjon om landets atomvåpenprogram. En høyt plassert talsmann innrømmet i et intervju i den London-baserte avisen al-Hayat at landet har gitt feil opplysninger til vestlig etterretning og Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA).
De misvisende opplysningene ble gitt for å beskytte landets kjernefysiske program, og for å skjule noen av de tekniske fremskritt som har blitt gjort.
Det var Irans visepresident Fereydoon Abbasi-Davani, som også er sjef for Irans Organisasjon for atomenergi, AEOI, som sa dette i et intervju som ble publisert torsdag.
«Noen ganger ga vi oss ut for å være svakere enn vi var, og noen ganger viste vi styrke som vi egentlig ikke hadde,» sa Abbasi-Davani. «Vi hadde ikke noe valg.»
Abbasi-Davani klaget i intervjuet over holdningene i Det internasjonale atomenergibyrået. Utsendingene derfra var forutinntatt, og mente at Iran var skyldig inntil det motsatte er bevist. Han sa videre at vesten stadig kom med sterkere beskyldninger mot Iran, og at IAEA hadde bestemt seg for å bekrefte disse anklagene på samme måte som det var med Saddam Hussein i Irak.
Torsdag var det et møte mellom seks av verdens stormakter og Iran, uten at det ble gjort noe fremskritt, selv om lederne sa de vil fortsette med diplomatisk press og sanksjoner for å tvinge Teheran til å tøyle sitt kjernefysiske program.
IAEA har hittil ikke fått adgang til Parchin-anlegget, hvor de tror de kan finne spåor etter våpenprogrammet, og ba under møtet Iran igjen om å samarbeide med inspektørene.
Iran sier deres kjernefysiske program utelukkende er fredelig, selv om Israel og mange andre vestlige land drar dette i tvil. Israels statsminister benjamin Netanyahu sa i dag at den islamske republikken er nær 90% i å utvikle en kjernefysisk bombe.
Times of IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: