– Iran fremdeles Israels største trussel

Yossi Cohen til høyre. Her fra et møte med bl. a. USAs utenriksminister John Kerry i november 2015. Foto: U.S. Department of State from United States [Public domain], via Wikimedia Commons
Yossi Cohen til høyre. Her fra et møte med bl. a. USAs utenriksminister John Kerry i november 2015. Foto: U.S. Department of State from United States [Public domain], via Wikimedia Commons
Yossi Cohen har tatt over sjefsstillingen i Israels berømte etterretningsorganisasjon Mossad. Han sier i den forbindelse at den klart største trusselen mot Israel fremdeles er Iran. Avtalen som nylig ble inngått er snarere en forverring enn en forbedring, sier han.
“Til tross for avtalen – og etter min oppfatning på grunn av den – har trusselen fått større betydning,” sa han i en tale under overtagelsesseremonien i Mossads hovedkvarter dag.
Han sa videre at

staten Israel befinner seg ved episenteret til det jordskjelvet som har skaket Midtøsten de siste årene. Fanatismen i radikal islam har feid over stater og kjører dem ned. Den indre religiøse krigen i islam og den økte styrken terrororganisasjonene har fått, gjør at Mossad må følge grundig med på trusselen, avverge den, og bidra til nasjonal sikkerhet i hemmelighet og med kreativitet.
Iran fortsetter å true Israel med utslettelse, landet styrker sin militære kapasitet, og fester sitt grep om regionen ytterligere. Landets terror-stråmenn er ment som hjelpemidler for at de skal nå disse målene. Jeg vet at menneskene i Mossad har evnen til å bygge opp organisasjonens styrke, og tilveiebringe et passende svar på dette.

Også statsminister Benjamin Netanyahu var til stede på seremonien, og selvfølgelig avtroppende sjef i etterretningsorganisasjonen, Tamir Pardo, skriver Ynet.
Statsministeren pekte på at Israel er det landet i verden med størst utfordringer; “en bastion av demokrati i hjertet av en region hvor farer er strødd utover.”
“Første bud når man skal sikre levevilkårene for en levende skapning, for enhver levende organisme, er å identifisere faremomentene i tide, og avverge dem i tide.”
Netanyahu ga uttrykk for at selv om han ikke alltid var helt enig i alle Mossads aksjoner, så var han med dem på det aller meste. Han ga sin fulle støtte til Cohen.
Avtroppende leder Tamir Pardo fikk også stor ros. Under hans ledelse har organisasjonen blant annet gjort mye for å hindre Iran i å få kjernefysiske våpen, og de har avverget terrorangrep og terror-infrastruktur over hele verden, de har kjempet mot våpensmugling til terrororganisasjoner, og de har skapt og gitt næring til bånd til land som ikke har diplomatiske relasjoner med Israel, og den har skapt nye muligheter for etterretning på en rekke områder. I de fem årene Pardo var sjef for Mossad, har organisasjonen vunnet fem premier for Israels forsvar.
Tirsdag ble det holdt en fest til ære for Pardo med rundt 2000 prominente deltakere.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: