‘- Ikke la jødehaterne definere antisemittisme

ohayonJERUSALEM: Shimon Ohayon (Likud-Beytenu) ber diplomatene i Europa arbeide for å forhindre jødehatere fra å ta over debatten om antisemittisme. Han ønsker at Europa implementerer den midlertidige definisjonen «Working Definition of Anti-Semitism», som ble vedtatt i EUs senter for overvåkning av rasisme og xenofobi, EUMC.
Det er den konservative avisen Arutz Sheva som melder dette.
Ohayon leder lobbyen i Knesset (Israels nasjonalforsamling) som kjemper mot antisemittisme. Anmodningen over kom under en tale for flere av medlemmene i Europaparlamentet. EUs viseambassadør var også til stede.
Ohayon viste til en studie som snart skal publiseres, laget av EUs eget «kontor for fundamentale rettigheter» (FRA) – som viser at antisemittismen har økt voldsomt i de siste fem årene. Antisemittismen i Europa er nå på sitt høyeste siden slutten av Den annen verdenskrig.
Ohayon ser definisjonen fra 2004 som et middel å bruke så ikke jødehaterne skal diktere definisjonen av antisemittisme, slik at deres hatefulle agenda legitimiseres. Han sier at «Europa er nødt til å ta denne fremveksten av hat på alvor. Det skaper en helt uholdbar situasjon for jødene i Europa.»
«For at EU virkelig skal kunne kjempe mot antisemittismen, trenger den først en grunnleggende definisjon. Denne kan de juridiske avdelingene og kontorene som kontrollerer at lover blir fulgt, så bruke når de skal rettsforfølge mennesker som plager jøder og jødiske institusjoner», sa han.
«At man ikke har en enhetlig og kraftig definisjon betyr at jødehaterne fortsatt kan handle ustraffet, fordi de vet at deres handlinger ikke kan rettsforfølges. Vi må ikke tillate at antisemittene definerer hat. Jøder trenger beskyttelse under loven, og loven trenger retningslinjer, ellers blir den ubrukelig og irrelevant.»
Noen grupper i samfunnet prøver å hindre denne «arbeidsdefinisjonen», påpekte Ohayon. «EU må fortelle disse menneskene at deres rasisme og hat ikke lenger aksepteres, og at de vil bli straffet i henhold til loven for sine handlinger.»
Den midlertidige definisjonen slår fast at mens «kritikk av Israel på linje med kritikk av ethvert annet land ikke er antisemittisme,» så er det en del type angrep mot den jødiske staten som defineres som antisemittisme, nemlig

  • å nekte det jødiske folk rett til selvbestemmelse, for eksempel ved å hevde at staten Israel er resultat av rasisme
  • bruk av doble standarder, ved å kreve av Israel en oppførsel som ikke forventes eller kreves av noen andre demokratier
  • bruk av symboler eller bilder som forbindes med klassisk antisemittisme (for eksempel å hevde at jødene drepte Jesus, eller blodanklager) for å karakterisere Israel eller israelere.
  • å sammenligne moderne israelsk politikk med nazisme
  • å holde jødene kollektivt ansvarlig for staten Israels handlinger

Det er noen av disse punktene som har fått radikale anti-israelske grupper til å protestere heftig mot definisjonen. Mange av de mest ekstreme mistenkes for å ha en skjult antisemittisk agenda når de angriper staten Israel.
Full tekst (engelsk) på «Working Definition of Anti-Semitism» fra 2004 finner du her…
Arutz Sheva
The Jewish PressStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: