IHH finaniserer Al-Qaida?

Den tyrkiske islamistgruppen IHH er under etterforskning for å ha bistått det globale terroristnettverket Al-Qaida med finanser, melder den tyrkiske avisen «Habertürk».
Presidenten i IHH, Bulent Yildirim, er mistenkt for overføring av økonomiske midler til terroristgruppen i hemmelighet, uten offisell dokumentasjon. To tyrkiske spesialanklagere har satt i gang to separate etterforskninger av forholdene. Finansieringen skal ha skjedd ved at IHH og Al-Qaeda skal ha inngått i et finaniselt partnerskap.
Yildirim var sjef i IHH i 2010 da gruppen finansierte en «flotilje» med hensikt å bryte Israels sjøblokade av det Hamas-kontrollerte Gaza. Flere titalls amerikanske og europeiske venstreekstreme ble med på aksjonen.
Mavi Marmara, en av båtene i flotiljen, nektet å endre kursen som beordret, og prøvde i stedet å bryte blokaden med makt. Da soldater fra det israelske forsvaret bordet skipet, ble de angrepet med vold. Soldatene åpnet ild, og 9 tyrkiske aktivister ble drept.
Hendelsen forverret det allerede anstrengte forholdet til Tyrkia kraftig. Tyrkiske ledere forlangte en unnsykdning, men israelske ledere nektet dette, og viste til at Israel handlet i selvforsvar
IsraelNationalNews.com
World Jewish Congress
Habertürk
Les også
Palmer-rapporten
IDF har foto av bevæpnede aktivister
Blir beskyld for krigsforbrytelser hver gangStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: