Hvorfor blir jøder terrorofre?

Terror i København
Terror i København

Så er vi igjen der. Mønsteret er klart.
Først angripes ytringsfriheten, – fredelige mennesker som debatterer, og i neste omgang må jøder tåle utslag av dette intense hatet som åpenbart er til stede. Signalet gjerningsmannen sender – i skrivende stund er det ikke klart hvem han er, vi vet bare at politiet har skutt en mann de antar er gjerningsmannen, og at det var etterlyst en mann med arabisk utseende, – er at «det er VI som bestemmer her. Det er vi som bestemmer hvor grensene går, – for hva dere skal diskutere, hva dere skal kunne kritisere eller sette spørsmålstegn ved. Lystrer dere ikke, får det fatale følger. Angriperne viser tydelig at de selv ikke er redde for sine liv, ja det kan virke som om de ønsker å dø for saken.
Les også Det Islamistiske Trossamfunn: Pressemeddelelse vedr. angreb på Krudttønden. Tenk etter: Er det disse som er ofrene?
Signalet de sender til samfunnet om jødene, er det samme. Det er VI som bestemmer hvem vi vil leve sammen med i dette landet. Vi anser jøder for ingen ting verdt – noe som bevises ved at de drepte er plukket ut tilfeldig. De fire drepte i kosher-supermarkedet i Paris, og før det, de tre drepte skolebarna i Toulouse i Frankrike samt deres lærer, og nå i København, en vakt som hadde som oppgave å holde uvedkommende ute fra synagogen, der en ung pike holdt sin konfirmasjon. Ingen av dem hadde noe utestående med sine drapsmenn. De ble drept utelukkende fordi de var jøder.
Les også: Jødisk samfund om afdød mand: Dan Uzan var med til at forhindre massakre
En uhyggelig natt. København er vanligvis full også av nordmenn i ulike ærender, det kan være fritid hvor man skal hygge seg, jobb, eller man er fastboende. København er så nær. Man behøver ikke en gang gå ut av bilen sin for å komme dit. Mange nordmenn er godt kjent i byen, og dette virker sterkt på oss.
Men virker det så sterkt på oss som det bør? – Europa har ikke klart å beskytte sine jøder, skriver Hans Rustad i forbindelse med drapene. Spørsmålet er hvorfor. Han gir langt på vei et svar. I alle fall er det en del av svaret.
– Hver gang mediene er med å fremstille Israel som noe aparte, som særlig brutale, og politikere som ikke forstår, men trenger en lærepenge, er mediene med på øke jøders utsatthet.
Det er grunn til selvransakelse. Noe fundamentalt må skje for å endre den utviklingen vi nå ser i hele Europa. Politikere, medier og kulturpersonligheter eier ikke skam. Utsagn som for få år siden var utenkelig fordi det var over grensen til jødehat, passerer nå glatt enhver nyhetsdesk. En og annen tannløs dom ser vi saktens, men samfunnet er så til de grader tilpasset relativt høvisk oppførsel og små forhold, at slike tilstander som vi nå ser oftere og oftere, faller utenfor rammene.
Det er grunn til å se på hva man sier, hva man støtter, hva man gir sin stemme til, og sist, men ikke minst, hvilken informasjon man bringer videre. På sosiale medier spesielt. Kunnskap er nøkkelen til å forstå det som hender nå. Bli derfor med oss og søk kunnskap. Ikke la deg informere av en medieverden som selv ikke skjønner.
Vi skrev for fem dager siden om USAs president Barack Obama, som etter at fire jøder hadde blitt drept i et jødisk kjøpesenter i Paris, presterte å si at disse var «tilfeldige ofre.» Slik ser verden ut når man har latt seg forblinde av krefter som vil ha fritt spillerom. Idet vi skriver disse linjer og var i ferd med å peke på akkurat dette, og at «snart kommer det nok noe om at dette ikke har med islam å gjøre», publiseres en uttalelse av Danmarks statsminister Helle Thorning Schmidt: «Det er ikke en kamp mellem vesten og islam«.
Ikke? Dette er en kamp mellom hat og kjærlighet, mellom ondt og godt, vi er midt begynnelsen på et forrykende oppgjør mellom disse kreftene. Thorning maner til samhold. Det er vel og bra. Men det kan det aldri bli, mellom slike motpoler.
Derfor er det viktig hvilken side VI står på. Hvilken side DU står på. Vi blir et våpen for krefter som vil ødelegge alt som er godt, om vi ikke yter motstand. Om vi ikke tar side. Stikk i strid med dialog-talsmennene vi er så «velsignet» med. Det er ikke tid for dialog nå. Nå er det tid for å velge side. Vis hvem du er. Hva du står for, hvor dine grenser går. Bli med oss i kampen for å spre informasjon,  – riktig informasjon. Bli med oss i kampen mot hatet, så Norge kan forbli det trygge, gode landet som vi har vært, en utvikling som har vært bygget opp siden kristendommen kom til landet for over ett tusen år siden.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: