Heftige rakettangrep mot Israel i morges

Palestina-arabiske terrorister avfyrte over 55 raketter og granater inn i det sørlige Israel i morges. En offentlig bygning ble skadet, men flesteparten av rakettene havnet i ubebygd område, så ingen personskade ble meldt.
Angrepene begynte rundt kl 06 i morges.
Antallet raketter varierer litt fra kilde til kilde.
En av rakettene havnet i en dyrehage for kjæledyr, og drepte en geit og skadde ni andre geiter.
Innbyggerne i Eskhol-området fikk beskjed om å holde seg i sikrede rom eller tilfluktsrom. Etter noen timer ga IDF tillatelse til å forlate tilfluktsrommene, men folk ble rådet til å holde seg maks 15 sekunder fra sikre områder.
Maan News i de palestinske områdene meldte at Israel skal ha avfyrt mer enn 10 missiler fra tanks mot den sørlige delen av Gazastripen (se bildet). Disse skal ha truffet mål i nærheten av Ammar bin Yasir-moskeen i Khan Younis. Hamas’ helsemyndigheter meldte at tre av innbyggerne på Gaza ble skadd, en av disse alvorlig. Al Arabiya siterte palestiner-arabere på at fire barn skal ha blitt lettere skadd, og at en minaret og et vanntårn skal ha blitt skadd.
En talsmann for IDF bekreftet at israelske tanks angrep militære Hamas-mål i det sørlige Gaza, og også en rakettavfyringsrampe inne i en moské. En militær kilde opplyser til Jerusalem Post at Hamas ofte bruker religiøse steder som dekke for sine terroristaktiviteter mot Israel.
Hamas og Islamsk Jihad tok begge ansvaret for angrepene på Israel. Hamas’ Izz al-Din al-Qassam-brigader and Islamsk Jihads al-Quds-brigader sa at angrepene var en «respons på sionistenes kriminelle handlinger» natten før, som «forårsaket 11 skadde sivile, heriblant to barn.»
Israel angrep søndag kveld to identifiserte medlemmer av en Al Qaida-inspirert terrorgruppe mens de kjørte motorsykkel i den sørlige delen av Gaza. Talat Khalil Muhammad Jerbi (23) og Abdullah Mohammed Hassan Makawi (24) holdt på med de siste forberedelsene til et større angrep på israelere som skulle skje fra Sinai-halvøya. Makawi var medlem i organisasjonen Ashura council of Holy Fighters on the Edge of Jerusalem, en gruppe med bånd til Al Qaida. Talat var innblandet i rakettangrep på Israel ved en tidligere anledning, og har vært med på å utplassere bomber, og har bygget våpen. Han var også med på planleggingen av angrepet den 18. juni ved Israels grense mot Egypt, og var også med på angrepet, opplyser IDF. Talat var også med på dette angrepet.
Begge de to ble hardt såret i angrepet, som var et sammarbeidsprsjekt mellom Shin Bet (Israels sikkerhetsbyrå) og luftforsvaret.
Angrepet har ingen forbindelse med nedskytningen av en drone som kom inn i israelsk luftrom sist lørdag, skriver Jerusalem Post.
Israels luftforsvar angrep og drepte to andre terrorister også i ofrrige måned, skriver Arutz Sheva. Den ene av disse to var bror til Hamas-leder Ahmed Yousef, og president Mahmoud Abbas skal ha ringt til Yousef etter angrepet og kondolert ham med tapet av broren.
Hamas har ikke tatt noe ansvar for raketter fra Gaza etter juni, da 25 raketter ble avfyrt mot sivile områder i det sørlige Israel. Hamas har styrt Gaza etter at de tok over makten i 2007.
The Times of Israel
Jerusalem Post
Arutz ShevaStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: