Hamas unnskylder karikatur av jøde som voldtar kvinne

Man bør imidlertid ikke forledes til å tro at Hamas har moralske anfektelser. Det vil si, det har de nok, men islamistene har sin egen forståelse av moral.
Årsaken er nemlig den at kvinnen på karikaturen forestiller «Vestbredden», og på tegningen fremstilles hun som uvillig til å slåss mot jødene.
På oppfølgeren blir en jøde knivstukket og drept av «Vestbredden» som nå er en Hamas-kvinne.
På sin Twitterkonto publiserte Hamas en karikatur som fremstiller en jøde med lang nese, idet han voldtar en kvinne kledd i gult, Fatahs farge. Kvinnen bærer navnet «Vestebredden.» Samtidig skyter jøden hennes to barn. En politimann står med sin sigar og ser på uten å foreta seg noe. På skuret han lener seg til, står det skrevet «[De palestinske] Myndighetene på Vestbredden». En mann står på den andre siden av grensen, ved et skilt med teksten «Gaza» og roper til henne. Han står på en hjelm med Davidsstjerne på, og det drypper blod av hjelmen.

Mannen fra Gaza: "Vestbredden", kom deg opp og forsvar din ære og dine barn!" Kvinnen i gult ("Vestbredden"): "Ja, jeg vil så gjerne, men jeg får ikke lov." (Fra Twitterkontoen Al-Risala (Hamas' nyhetskilde), 31. juli 2015)
Mannen fra Gaza: «Vestbredden», kom deg opp og forsvar din ære og dine barn!»
Kvinnen i gult («Vestbredden»): «Ja, jeg vil så gjerne, men jeg får ikke lov.»
(Fra Twitterkontoen Al-Risala (Hamas’ nyhetskilde), 31. juli 2015)

 
Karikaturen ble ikke nådig mottatt hos PA, og utløste sinne i gatene hos Palestina-araberne. Hamas ble tvunget til å ta bort karikaturen og be om unnskyldning. Tegneren Bada Yassin tok oogså bort tegningen fra Facebooksiden sin og erstattet den med en forandret utgave som strengt tatt er en fortsettelse av den første.
En annen kvinne med ordene «Vestbredden» skrevet i grønt, Hamas’ farge, knivstikker jøden i ryggen midt i Davidsstjernen, og dreper ham. Den nye «Vestbredden»-kvinnen holder kniven, dryppende av blod fra den drepte jøden, og irettesetter den gulkledde (Fatah-)kvinnen, som nå har fått navnet «[Palestinske] Selvstyremyndigheter.»
Kvinne 2 til kvinne 1: "Jeg vil oppnå hva mine barn og hva du fortjener, du skammens [Palestinske] Selvstyremyndighet." Ved siden av tegningen skrev tegneren: "Dette er det Vestbredden jeg kjenner." Teksten på politimannens skur er nå "Sikkerhetssamarbeid." (Dette refererer til sikkerhetssamarbeidet mellom den israelske hær og PA.) (Fra Facebook, Bahaa' Yassins konto, 1. August 2015.)
Kvinne 2 til kvinne 1: «Jeg vil oppnå hva mine barn og hva du fortjener, du skammens [Palestinske] Selvstyremyndighet.»
Ved siden av tegningen skrev tegneren: «Dette er det Vestbredden jeg kjenner.»
Teksten på politimannens skur er nå «Sikkerhetssamarbeid.» (Dette refererer til sikkerhetssamarbeidet mellom den israelske hær og PA.)
(Fra Facebook, Bahaa’ Yassins konto, 1. August 2015.)
 
I den siste versjonen skiller tegneren mellom befolkningen på Vestbredden som han støtter fordi de slåss og dreper jøder, og de palestinske selvstyremyndighetene som han fremdeles forakter.
Palestinian Media Watch (PMW) noterer seg at de ikke har sett noen fordømmelse av den siste karikaturen hvor jøden blir stukket i ryggen og drept. Heller ikke de antisemittiske avbildningene av den jødiske voldtektsforbryteren med lang nese, eller jøden som er fremstilt som barnemorder i den første tegningen. Fordømmelsen gjelder bare at Vestbredden ble fremstilt som underdanig overfor Israel.
Hamas hevder de ikke var kritisk til befolkningen på Vestbredden, men kun til PA.
De publiserte to nye karikaturer på Twitter som uttrykker honnør til Vestbredden for deres vold mot Israel. Den første viser en arm med navnet «Vestbredden» som holder en annen arm med navnet «Gaza». Begge har et grønt bånd som viser Hamas-støtte, og det skytes et missil mot Israel.
Teksten: "Tvillinger i motstanden." (Hamas nyhetskonto "Al-Risala", 31. Juli 2015.
Tekst: «Tvillinger i motstanden.»
(Hamas nyhetskonto «Al-Risala», 31. Juli 2015.

 
 
Til høyre er i karikaturen under en avbildning av noe som ser ut til å være Israel i et forhold med de arabiske regimene (de «beseirede regimene») som ofte blir kritisert i PAs medier for å ignorere palestinerne. (Vi skriver «ser ut til» fordi Twitter-posten er veldig uklar og bokstavene er ikke så tydelige.)
Teksten er "Intifadaen på Vestbredden."
Teksten er «Intifadaen på Vestbredden.»

Både Hamas og tegneren publiserte unnskyldninger på webside og i en arabisk avis. Men unnskyldningene gikk på at de hadde hengt ut «sitt folk, sin kultur, sin motstandskamp» og lignende.
Den palestinske journalistforeningen uttrykte misbilligelse fordi det «skadet vårt folks hellige steder svært mye, dets enhet og symboler.»
PMWStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: