Gutter fra Syria får behandling i Israel

To gutter, 9 og 15 år gamle, som har fått skader i krigen mellom syriske regjeringssoldater og opprørere, har blitt transportert til Ziv hospital i Safed i Israel for å få behandling for skadene.
Israel har gitt flere titalls skadede mennesker behandling i løpet av den syriske borgerkrigen, som har vart siden mars 2011, og etter FNs oversikt har tatt mer enn 93.000 menneskeliv.
IDF, det israelske forsvaret, har nylig satt opp et transportabelt sykehus ved grensen til Syria på Golanhøydene. Her får skadde lettere behandling før de blir sendt tilbake til Syria. Tyngre skader blir behandlet på Siv.
Israel har til nå ikke tatt imot flyktninger fra konfliktområdet, men ledere for druserne på Golan har sendt en anmodning til Regjeringen om at medlemmer av sekten deres som tidligere valgte å flytte til Syria, får komme tilbake til Israel.
Times of Israel

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644