Frigitt terrorist arrestert igjen

En av de 1027 Palestina-arabiske fangene som ble utvekslet mot den kidnappede israelske soldaten Gilad Shalit, er nå arrestert, mistenkt for terror-relatert virksomhet, og risikerer at han må tilbake igjen til fengsel og sone de resterende 27 år av den opprinnelige straffen han fikk i 2002.
Ayman Sharouna (36) ble løslatt på spesielle vilkår, som de andre terroristene Israel løslot for å få tilbake sin egen soldat i oktober 2010. Det var klare betingelser for å få friheten.
Så når Sharouna nå ble arrestert for å ha gjenopptatt kontakten med Hamas, anses dette for en «åpenbar overtredelse av betingelsene for frigivelsen» ifølge det israelsk forsvaret.
Sharouna sonet en dom på 38 år for å ha deltatt i et terrorangrep som skadet 18 personer i Beersheba i 2002, og for skyteangrep under den andre intifadaen.
Et dommerpanel skal neste uke avgjøre straffen han skal få. Det ble bestemt like etter fangeutvekslingen at alle som eventuelt bryter betingelsene for frigivelse, skal tre frem for et panel som skal bestemme vedkommendes videre skjebne. Sharouna er med dette den første som blir stilt foran dette panelet.
Han er ikke den første som ikke har klart å holde sin sti ren etter å ha fått en ny sjanse i livet. Mange var skeptiske til å frigi så mange terrorister. I ett tilfelle ble en av dem arrestert for å ha forsøkt å trenge igjennom et sjekkpunkt ved Rantis. En annen av de dømte forbryterne som kunne holdt seg unna kriminalitet ble stoppet da han prøvde å komme seg inn i Jordan over Allenby Bridge.
Arutz ShevaStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: