Fredssamtaler = økt terror mot Israel = fordømmelse fra verdenssamfunnet

Det er en forbrytelse å forsvare seg
Det er en forbrytelse å forsvare seg

Å ta opp igjen fredssamtaler er ikke bare positivt. VI har skrevet om «gesten» – den ensidige handlingen fra Israels side: frigivelsen av 104 arabiske terrorister, noe som er en hån mot de etterlatte etter terroren, og som er urettferdig og ødelegger folks rettsfølelse. Grunnen til at det i det hele tatt skjer, er selvsagt verdensopinionens utidige press mot Israels regjering. Det finnes ingen ting i historien som skulle tilsi et slikt krav. Det finnes heller ikke noe moralsk, etisk eller juridisk grunn for å presse Israel til å gi etter for terrorisme.
En annen årsak til at nye fredssamtaler er en uting, er den økningen i terrorangrep fra araberne som skjer hver eneste gang noen setter seg ned for å snakke om fred.
Mandag kveld ble en 41 år gammel politimann stukket ned rett utenfor Jerusalem og Rammallah. Han ble brakt til Shaare Zedek-sykehuset etter angrepet, og er stabilisert. Da han ankom sykehuset, sto den 15cm lange kniven fremdeles i ryggen hans. Den gikk inn i magen og nyren, men dyktige leger reddet livet hans, og han vil antagelig bli overført til en vanlig sykehusavdeling i morgen.
Angrepet kom rundt et døgn etter at en person viftet med kniv ved et sjekkpunkt i Ma’aleh Adumim, og tidligere søndag eksploderte som kjent en terrorbombe på en buss i Tel Aviv. Ingen ble drept eller såret ettersom en våken passasjer varslet, og bussjåføren fikk tømt bussen, og politi ankom tre minutter etter varslingen. Tirsdag ble en 22 år gammel sivilt ansatt israeler, Salah Shukri Abu Latyef, skutt mens han arbeidet ved sikkerhetsgjerdet mot Gaza. Han døde senere av skadene.
Som man kunne forvente, reagerer ikke verdenssamfunnet på slikt. Men når Israel finner det for godt å forsvare seg og angripe og straffe dem som forårsaker slike terrorangrep, reagerer man med hyklersk moralisme. FNs generalsekretær advarer Israel mot flere gjengjeldelsesangrep, og Aftenposten /NTB finner det passende å informere verden om at Israel nå har angrepet mål på Gaza. Hva som forårsaket angrepet, kan de derfor skyve langt nedover sin liste.
– Helt i tråd med holdningene til det sjiamuslimske prestestyret i Iran, som mener dette var et «barbarisk angrep som kommer av at israelerne er desperate og livende redde for en tredje intifada.»Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: