Frankrike: Lærer oppsagt etter klage over antisemittisme

I Saint-Priest ved Lyon i Frankrike ble en lærer nylig sagt opp etter at hun hadde klaget over antisemittisk oppførsel i klassen.
Nyhetsstedet Lyonmag.com skriver at ansettelsesforholdet med læreren ble avviklet 28. november i år. Hun var ansatt ved Condorcet ungdomsskole i den lille byen Saint-Priest litt sør for Lyon. Oppsigelsen kom etter at Lyons sjefsrabbi Richard Wertenschlag publiserte et åpent brev om hva hun ble utsatt for.
Wertenschlag publiserte et brev fra læreren om trakasseringen hun ble utsatt for i forbindelse med at hun var i gang med å konvertere til jødedommen, i en lokal avis. Rabbien skrev i avisen at læreren hadde fortalt ham at elevene hadde plaget og fornærmet henne gjentatte ganger i forbindelse med konverteringen.
Rabbien var i kontakt med skolens ledelse flere ganger uten noe nevneverdig reaksjon, men det var da det ble helt stille at han publiserte sine tanker om saken, av omsorg for lærerens skjebne.
Læreren som tilhører Quai Tilsitt Grand Synagogue i Lyon, skal ha fortalt rabbien at elevene begynte å trakassere henne i forbindelse med den store jødiske høytiden Yom Kippur. En av elevene skal ha sagt «vi vil ikke ha en jødisk lærer». Etterpå skal noen av elevene gjentatte ganger ha forstyrret undervisningen og konfrontert henne med «jødisk imperialisme» og «israelsk tyveri av land». Elevene var angivelig propalestinske.
Artikkelen i Lyonmag sier ingen ting om hvorvidt avskjedigelsen av læreren hadde noen forbindelse med de antisemittiske hendelsene. En kilde ble sitert på at departementet skal ha sagt at læreren hadde blitt intervjuet i forbindelse med en uspesifisert «akademisk stilling» hun kanskje snart ville akseptere.
Wertenschlag  sa at departementets opptreden reflekterer «et forsøk på å ignorere virkeligheten ved å fokusere kun på pedagogikk». Rabbien ble oppringt etter hendelsen, men det ble etter hans mening overfokusert på det pedagogiske. «Læreren kan ha problemer med å kontrollere denne klassen, men hun kan jo ha andre kvaliteter,» skal det ha blitt sagt.
Rabbien beskriver kvinnen som «en kvinne som bare vil det beste, og som ikke gjør noe menneske noe vondt.»
Saken skal nå diskuteres i departementet, under parolen «de lærere som ikke er i stand til å undervise grunnet sin religiøse bakgrunn.»
CFCA

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644