Frankrike: æresborgerskap til morder og terrorist

Turistminister i Israel, Rehavam Ze'evi, myrdet i 2001 av  den franske æresborgeren
Turistminister i Israel, Rehavam Ze’evi, myrdet i 2001 av den franske æresborgeren

En forstad til Paris har gitt æresborgerskap til Palestina-araberen som myrdet israels turistminister Rehavam Ze’evi, meldte arabiske medier nylig.
Den lille byen Bezons, noen kilometer nordvest for Paris, ga Majdi Rimawi æresborgerskap 13. februar. Rimawi ble kalt et «offer for okkupasjonen.» Han var medlem i PLFLP, the Popular Front for the Liberation of Palestine, og sitter i fengsel på livstid i Israel for mordet i 2001.
Rimawi ledet et tomanns-team som skjøt og drepte den israelske ministeren 17. oktober 2001 på Hyatt hotel i Jerusalem. Han var også innblandet i å bevæpne et terrorist-team som sprengte to biler i den israelske byen Yehud like ved Tel Aviv i juli 2001. Seks israelere ble skadd.
Rimawis kone var til stede under æresbevisningen i Bezons.
I en artikkel om utnevnelsen i Bezons by-bulletin, ble det ikke nevnt noe om forbrytelsene Rimawi hadde begått.
«Rimawi har vært innestengt i mer enn ti år i et israelsk fengsel. Forbrytelsen hans? Han forsvarte sin by og sine innbyggere, og krevde at internasjonal lov skulle følges så Palestina kunne få tilbake sine grenser fra 1967, og at man anerkjente øst-Jerusalem som dets hovedstad slik FN har anerkjent den. For dette ble han dømt til livstid pluss 80 år i fangenskap,» sto det i bulletinen.
I oktober 2012 signerte Paris kommune en avtale med den Palestina-arabiske delen av Jerusalem som for første gang anerkjenner «Øst-Jerusalem» som en avgrenset enhet.
Times of IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: