EU: mangler forutseenhet

prosor-635x357Israels FN-ambassadør Ron Prosor rettet tirsdag en henstilling til EU om å sette Hizbollah på terrorlisten. Han ba Europa å være «modige.»
«Å kalle Hizbollah en veldedig institusjon er som å kalle Al Qaida for byplanleggere fordi de ynder å rasere høye bygninger,» sa han under en debatt om siviles beskyttelse i krigssoner i FNs Sikkerhetsråd. «Man trenger ikke ha den kraften Richard Løvehjerte hadde for å gjøre det rette her,» sa han i et forsøk på å overbevise EU til å endre sin politikk.
Prosor henviste til Bulgarias etterforskning etter terrorangrepet sist sommer som drepte fem jøder. Etterforskningen viste at Hizbollah sto bak angrepet. Bulgarske myndigheter kalte angrepet «det dødeligste angrep på europeisk jord siden 2005.»
«Ikke siden Napoleon invaderte Russland har Europa sett en slik mangel på forutseenhet,» sa han.
Han fortsatte med å peke på Hizbollahs aktiviteter i Syria. Hizbollah har sørget for bevæpning, trening og logistikk for titusener av Assads soldater. De har bistått det syriske militæret i å slå ned på oppstanden slik at Assad kan klamre seg til makten.
Prosor avsluttet sin tale med et sitat av Edmund Burke: «Alt som trengs for at ondskapen skal triumfere, er at gode menn ikke løfter en finger.»
Les også EU: trives best bak gardinet
Times of IsraelStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: