Drept etter ekstremt voldelige opptøyer

Opptøyer i Kalandiya. Foto: Flash 90
Opptøyer i Kalandiya. Foto: Flash 90

SMA har en annen vinkling enn medier flest. Vi bringer nyheter du aldri får lese i norske medier. Spesielt gjelder dette dersom det skulle være positivt nytt om Israel eller jøder; det hender rett som det er. Oppfinnelser gjøres, det forskes og oppdages, priser vinnes, ikke bare Nobelpriser, hjelp ytes til skadde, det feires, konserter og show holdes, det samarbeides over en lav sko – norske medier skriver ikke en setning.
Men skjer det noe tragisk, noe som resulterer i at arabere blir drept eller skadet, er de der. Det er selvfølgelig trist at også arabere blir drept, men det er en stor forskjell på å bli skutt av politiet fordi du prøver å drepe noen, og å bli drept av noen fordi de hater deg.
Norske medier nyanserer ikke. Israel er pr. definisjon alltid overgriperen. For oss i SMA er det underlig, ja uforståelig, at man fremdeles insisterer på å fremstille saken slik, mens hele Midtøsten står i brann. Mennesker i tusenvis drepes kontinuerlig i Syria – noen tar livet av sine egne som en test av nervegass; i Egypt, Libanon, Tunisia, Libya og Jemen er det uroligheter og mange menneskeliv går tapt – det er ingen overdrivelse å si at Midtøsten er uroligere enn noensinne.
I morges benyttet NTB muligheten til å bringe enda litt malurt i begeret. Norges etter alt å dømme avtroppende regjering har enda en høne å plukke med det eneste demokratiet i regionen, et lyspunkt i en ellers dyster nyhetshverdag. Representanter for Norges regjering mener seg kvalifisert til å mene noe om Israels terrorhverdag, – en virkelighet så fjernt fra vår egen som det er mulig å komme, hva trusler angår.
SMA er likevel ingen nyhetsformidler i vanlig forstand. Vi er en interesseorganisasjon som ønsker å bringe ut informasjon og fakta vi mener media og meningseliten ikke får frem. Vi ser ikke noe poeng i å «balansere» stoffet eller politisere slik riksmediene gjør, ved å ta parti for PA-araberne av ideologiske årsaker. Israel er et demokrati, og landet er truet av de samme krefter som forårsaket 9/11, bombene i London og Madrid, Kenya og Tanzania, Jemen, Filippinene, Bali, Irak, Saudi Arabia – ingen siviliserte stater ville drømme om ikke å beskytte seg mot denne ondskapen.
Israel står med faren for atomvåpen i Iran fremfor en eksistensiell trussel, noe Norge neppe har gjort på veldig lenge. Til tross for de utspekulerte massedrapsmetodene vi hver dag ser på TV, utført av det folkeslaget og representanter for den religionen som er Israels nærmeste naboer, og som har sverget til sine guder på å utrydde dem, og som gang gang har bevist at de ikke nøler med å utføre de grusomste handlinger, har Norges myndigheter en mening om Israels tiltak for å beskytte sine borgere. Ikke bare en mening, men de mener at Israel må «lette kraftig» på kontrollene.
Som illustrasjon til artikkelen har Aftenposten valgt et utsnitt av sikkerhetsgjerdet mot de palestinske områdene, en nødvendig innretning som med omtrent 100 % effektivitet har fjernet trusselen fra selvmordsbombere fra PA-områdene. Åpenbart mener man at Israel skal fjerne dette, og igjen få selvmordsbombere inn i landet sitt. Kanskje Norge vil gå foran med et godt eksempel og fjerne all beskyttelse rundt sine soldater i Afghanistan.
I dette bildet dukker det opp en nyhetssak der israelske myndigheter skal arrestere en terrormistenkt i Kalaniya, en flyktningeleir litt nord for hovedstaden Jerusalem, – og myndighetene blir angrepet av rasende arabere i det de kaller en «ekstremt voldelig» episode. Som man se på videoen kastes det brannbomber, steiner og murblokker, stokker, bjelker og bildekk mot soldatene som skal beskytte myndighetspersonene. Totalt er så mange som 1.500 mennesker med på opptøyene.
På et tidspunkt føler soldatene seg truet på livet, prøver å komme seg ut av situasjonen, og besvarer angrepet. Tre av angriperne blir truffet, og de tre blir erklært døde ved ankomst til sykehuset i Ramallah, melder PA-arabiske medier. To av dem er drept av skudd i brystet, den siste i hodet.
Palestinske medier skriver ifølge Haaretz det motsatte – men innrømmer at PA-araberne kastet stein.
Videoen under viser en del av angrepene.
Den ettersøkte terroristen ble arrestert og bragt inn for avhør.

IsraelNationalNews.com
Haaretz

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644