Det store bildet

Yassir Arafat smiler fra sin spesielle plass i helvete når han ser hvor godt folket hans har lært seg hans måte å fortelle Vesten hva de ønsker å høre, samtidig som de aktivt støtter terror. Som vi har sett, trumfer ønsketenkning ofte Vestens vilje. Det store spørsmålet er ikke om den nye regjeringen støtter terror. Både Fatah og Hamas gjør det, samtidig som de velger milde representanter som tilsynelatende driver regjeringen deres.
Med disse ordene avslutter Elder of Ziyon, en engasjert og kunnskapsrik blogger, sin kommentar til den nye palestinske regjeringen på nettstedet Algemeiner. Artikkelen har den treffende tittelen «Man ser ikke det store bildet når det gjelder den palestinske samlingsregjeringen».
Treffende nok har norske medier nesten totalt unngått å kommentere den viktige hendelsen. Er den ikke interessant nok for det norske folk? Til vanlig unngår ikke en eneste hendelse i området journalistenes falkeblikk, særlig hvis Israel kan lastes for noe. Denne gangen er det åpenbart verre, siden Hamas er en terroristorganisasjon. Kun fantasien setter grenser for de ubehagelige mareritt De Typisk Gode Nordmenn kan få, vel vitende at vi gir hundrevis av millioner til Palestina-arabernes ledelse. Norges naive regjering hadde forresten allerede godkjent en samlingsregjering før den ble tatt i ed. Ord spiller som kjent en større rolle enn gjerninger. Man ser ikke det store bildet.
Vi gjør oss derfor ingen illusjoner. Med forrige regjerings kunnskapsløshet og aggresjon mot Israel, med nyhetshegemoniet NTB / NRK / Aftenposten, og med Hylland Eriksens mørke (ja, vi siterer ordrett fra Documents skarpe, men berettigede kommentar), som kvittering for Israels gjestfrihet da han var i landet for å forelese, er det temmelig åpenbart at også norsk antisemittisme har gode kår. Hatets bakterier trives godt i den skitne, lunkne, fuktige grunnen de røde har beredt i årtier.
Det haltende samarbeidsprosjektet EU, og nå også Obamas defensive Amerika, ser ut til ikke å ha problemer med en samlingsregjering bestående av Hamas og Fatah, ettersom den tilsynelatende er besatt med teknokrater. Kerry og hans medarbeidere har ingen planer om å kutte den økonomiske bistanden. «Regjeringen ser ut til å være teknokratisk.» Man ser ikke det store bildet.
Problemet er, som bloggeren påpeker, at PA, altså det palestinske selvstyret, ikke rapporterer til folket, men til PLO. PLO er ingen demokratisk institusjon. De setter en «utenriksminister» ut på scenen, mens hans rolle er utelukkende seremoniell. De som trekker i trådene er Abbas, Erekat og andre. Det er NAD / PLO som tar alle beslutninger som gjelder, og som Vesten får med å gjøre, som sikkerhet, bosettinger, Jerusalem, flyktninger, grenser, vann, økonomiske forbindelser, kompensasjon, jordbruk, helse, turisme, transport, energi, telekommunikasjon og arkeologi.
Bloggeren uttrykker det slik:
Den viktige delen av avtalen med Hamas er ikke utplukkingen av teknokrater til PA. De er valgt med omhu for ikke å støte Vesten og for å få EU og USA til å se den andre veien mens Hamas blir mainstream.
Det som er viktig er fase 2, når Hamas slår seg sammen med PLO. Dette vil utfordre den tvedelte tungen som er i bruk, at PLO anerkjenner Israel – de mener det motsatte av det de sier, fordi Fatah anerkjenner terror i akkurat samme grad som Hamas gjør det. Det er her den virkelige politiske strid vil stå mellom de to gruppene. Og det kan bli veldig stygt, i det minste privat.
At Europa anerkjenner en regjering med en part som offisielt og uten å skjule sine hensikter har som formål å utslette Israel, er ikke overraskende. Det er i bunn og grunn det samme Europa som stilltiende, både aktivt og passivt deltok i myrderiene på jøder i årene 1939 til 1945, og før det aktivt, med vekslende metoder og vekslende press gjorde tilværelsen uutholdelig for verdensdelens jøder. Det er dette Europa som nå huser en økende antisemittisme fra venstresiden, samtidig som høyresiden i mange land presser seg frem med sine åpent nynazistiske ideer.
I tillegg til det allerede forsofne klimaet drar man i humanitetens navn inn millioner av muslimer, som heller ikke akkurat glimrer med sin toleranse for andre enn jeg, meg og mitt, hva religion og politikk angår. Frankrike, med illevarslende statistikker både fra 2012 og 2013, har allerede flere rystende og skremmende drapssaker som involverte flere iherdige muslimer, i Belgia hadde vi nylig antisemittiske drap på flere mennesker i et jødisk museum, utført av en tilbakevendt jihad-kjemper. Ingen overraskelse, Belgia huser utålelige holdninger, spesielt blant muslimer. Heller ikke særlig overraskende at en av de mest anerkjente, såkalt «moderate» og intellektuelle ledere, Tariq Ramadan, forsøker å gi inntrykk av at de drepte var etterretningsagenter, slik at drapene ikke så lett fremstår som antisemittiske.
Israel får stadig kritikk for å være negative. Det er ikke så lett for jøder å stole på omverden. De har lært seg at de kan stole kun på seg selv, og tar mer og mer konsekvensen av det. Ved å innføre jernhånd mot terrorismen, som eksempelvis sikkerhetsgjerdet, gjør de tilværelsen trygge for seg selv, og innser mer og mer at de får finne seg i åpenlys fordømmelse for sine valg. Men politikerne i Israel ser det store bildet.
Benjamin Netanyahu sa i dag rett ut at han var «dypt foruroliget» av USAs beslutning om å arbeide med den nye regjeringen for Palestina-araberne.
«Alle som virkelig ønsker fred må avvise president Abbas’ omfavnelse av Hamas, og aller mest USA, tror jeg, må gjøre det absolutt klart for den palestinske presidenten at hans pakt med Hamas, en terroristorganisasjon som søker Israels utslettelse, bare er helt uakseptabel.»
Også andre talsmenn for Israel var negative til USAs beslutning, som kommunikasjonsminister Gilad Erdan, som kalte amerikanerne «naive» – «naivismen sprenger alle rekorder», mens etterretningsminister Yuval Steinitz kalte amerikanerne for «hyklere.»
«Man kan ikke fremstille det som et Hamas-styre innad, og så presentere det som en regjering av teknokrater utad. Dersom disse ministrene identifiserer seg med Hamas, og Hamas identifiserer seg med dem og utpekte dem, da er de Hamas’ representanter. Dette er en Hamas-regjering, og Hamas er en terrororganisasjon.»
Steinitz ser det store bildet, –  og det er helt i tråd med bloggerens syn.
I mellomtiden – etter at den nye regjeringen er tatt i ed – applauderer Hamas en hendelse sist natt, hvor israelske soldater ble beskutt. Gad vite om det var Hamas-teknokratene eller Hamas-terroristene som kalte skytingen «heroisk»?
Fikk vi med oss litt av det store bildet?Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: