David og Goliat

Araberstatene og Israel
Araberstatene og Israel

– Det er til enhver tid rundt 170.000 raketter og missiler som peker mot Israel.
Det var en talsmann for IDF som sa dette under en årlig konferanse i Herzliya. Itai Brun er forskningssjef i IDFs etterretning, og burde vite hva han snakker om.
Så mye til dem som snakker om «David og Goliat», men da med motsatt fortegn. Her på berget er vi jo godt kjent med dogmet at Israel er stor og sterk og overkjører de stakkars snille, svake «palestinerne,» sagt litt naivt. I alle fall er poenget og den underliggende mening å fremstille det slik. Vi sikter selvsagt til mediene og politikerne som har fått det for seg at saken er akkurat motsatt av hva den er i virkeligheten.
Halvannet år etter Pillar of Defence mener IDF at de forskjellige terrorgruppene har klart å etterfylle sine lagre av våpen som ble ødelagt av Israel. Bare i Gaza mener man det er hundrevis av missiler, type langdistanse.
Imidlertid er de aller fleste av de 170.000 rakettene mer eller mindre hjemmegjorte Kassam-raketter med dårlig nøyaktighet og treffsikkerhet, samt svært kort rekkevidde.
Men dette er en forbigående tilstand. Ved hjelp av iransk teknologi begynner nå flere og flere av de morderiske gruppene å få avanserte våpensystemer som gjør dem i stand til å beregne og treffe sine mål med stor nøyaktighet. Som Brun uttrykte det: «Iran har vært hjelpsom» i så måte.
Brun advarte også mot å forvente for mye av avtalen Vesten har med Iran. Så langt holder de avtalene sine, sa han, men «ikke la deg lure. De forbereder seg til en krig mot Israel og jødene, og det med stor tålmodighet.»Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: