Carte blanche forever?

Den islamistiske terroristorganisasjonen Hamas mener helt tydelig at de 1027 kriminelle som ble frigitt i bytte for den ene israelske soldaten Gilad Shalit, har carte blanche for frifinnelse til livets slutt hva kriminalitet angår. Hva enn de skulle foreta seg, så gjelder utvekslingsavtalen fra 2011 med tilbakevirkende kraft.
Det er vanskelig å forstå terroristorganisasjonen annerledes når de nå reagerer på at Israel igjen arresterer mennesker som mistenkes for å ha deltatt i terror-relaterte handlinger, – mennesker som har skrevet under på betingelser for å bli løslatt. Blant de klokkeklare betingelsene finnes en avtale om at de ikke skal vende tilbake til terrorisme. (Bildet: Alle onde hjerter gleder seg når kriminelle løslates. Her viser Hizbollahs leder Nasrallah ansikt.)
IDF mistenker to Hamas-medlemmer, Ayman Salama som ble arrestert sist måned, skriver Jerusalem Post, – og Ayman Abu Daud, som ble arrestert i går, for å ha vendt tilbake til terrorisme.
Sami Abu Suhri, talsmann for Hamas, advarte Israel om at de mmå ta konsekvensene hvis ikke disse fangene blir løslatt. Han la til at dette var et brudd på avtalen som ble signert mellom de to partene, og ba Egypt om å medvirke til å få frigitt de to. Egypt deltok i forhandlingene for å få fri den israelske soldaten, som hadde blitt holdt som gissel av Hamas i mer enn fem år. Shalit ble løslatt 18. oktober 2011 mot at 1027 Palestina-arabere som satti israelske fengsler skulle få friheten.
Kritikere av Shalit-avtalen har pekt på faren for at Hamas kan oppfatte utvekslingen som en oppfordring til å kidnappe flere soldater, og israelske soldater får nå ekstra opplæring i hvordan de kan unngå å bli kidnappet. Det er antagelig et tidsspørsmål før vi ser den første bortføringen.
Les også
Frigitt terrorist arrestert igjenStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: