Ber homofile være ambassadører

Når det kommer til å fremme sin sak internasjonalt, er Israel nå trøtt av å spille streit, skriver Ynet News. Nå rekrutterer landet sine lesber og homser som utsendinger i en aksjon iverksatt av departementet som har med offentlig diplomati og jødene i utlendighet å gjøre.
Alt for å vise det fargerike og mangeartete fellesskapet i landet. Israel er som kjent en minoritetsvennlig øy i et intolerant Midtøsten. Spesielt gjelder dette for utsatte minoriteter som homofile. Vi vet at det ikke er noen spøk å være homofil i arabiske, muslimske land.
Departementet offentliggjorde nylig en oppordring til frivillige blant disse minoritetene om å tre frem og gjøre seg synlig. En talsmann for departementet, Gal Ilan, skriver at den homofile minoriteten ofte blir oversett når man tenker på Israel. Han oppfordrer disse menneskene til å snakke om Israel.
Hvor mange som til nå har meldt seg til prosjektet, er ikke kjent.
Spesielt storbyen Tel Aviv fremheves som en positiv og moderne metropol med tilbud for disse gruppene. Her finnes restauranter og diskoteker, det arrangeres homofestivaler, filmfestivaler, og kulturfestivaler for GLBT. Fredag 8. juni 2012 går årets Tel Aviv Pride Week av stabelen.
Ynet
GayTLVGuide

Støtt SMA

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644