Avstand betyr ikke noe hvis det finnes kjærlighet, heter det. Det samme gjelder åpenbart for hat. Jødehat lever godt på lang avstand, gjerne basert på fantastiske konspirasjonsteorier.
I Bangladesh, rundt 5500 kilometer fra det bittelille landet Israel ved Middelhavet, et muslimsk (86,6 %) land med 157 millioner innbyggere, finnes det en minister som i fullt alvor beskylder Israel for drap andre har begått. Jødehatet er umulig å kontrollere, og det er svært ofte irrasjonelt, som vi så hos nazistene, og som vi nå ser hos Palestina-araberne, vi ser det hos norske politikere og kjendiser, og vi ser det i våre egne debattspalter.
Den berømte jødiske folketaleren og religionsstifteren Jesus (ca. 0-33 e.Kr), som ironisk nok selv ble dødsdømt og drept for angivelig oppvigleri, hevdet å vite at jødene siden skulle bli hatet av alle folkeslag for hans skyld, og gjorde dem oppmerksom på dette. Det underlige er at de her åpenbart blir hatet av et folkeslag som befinner seg så langt fra jødeland at det er mer sannsynlig at de aldri har sett en jøde, enn at de har det.
Opposisjonspolitikeren og medlem av parlamentet i Bangladesh, Aslam Chowdhury ble nylig arrestert etter at det kom frem at han hadde møtt den israelske rådgiveren Mendi Safadi i India for en tid siden. Chowdury nekter for dette, og sier reisen hans utelukkende var en forretningsreise.
I 2014 ble en avisredaktør i landet fengslet for sju år for å ha prøvd å reise til Israel mer enn ti år tidligere. Han skulle tale om en økning i muslimsk terrorisme.
Det er landets innenriksminister Asaduzzaman Khan som peker på den jødiske staten som ansvarlig etter en del grusomme drap i landet. Det er en opposisjonspolitiker som skal ha møtt israelske etterretningsfolk, og han hevder at det finnes en “internasjonal konspirasjon” mot Bangladesh.
Uttalelsen kom etter at kona til en politisjef sør i landet ble funnet drept, skriver BBC. Kvinnen ble knivstukket og skutt i hodet foran øynene på sin seks år gamle sønn søndag. Hennes mann etterforsker den forbudte islamistgruppen Jamayetul Mujahideen Bangladesh (JMB).
Samme dag ble også en kristen butikkeier drept lenger nord i landet. IS sies å stå bak dette drapet. I den senere tid har rundt 30 mennesker som har engasjert seg i kampen mot islam, måttet bøte med livet. Regjeringen i landet benekter at IS finnes i Bangladesh, og legger skylden på politiske motstandere og lokale grupper.
De drepte er sekulære bloggere, akademikere, homo-aktivister, medlemmer av religiøse minoriteter som sjia, sufi og ahmadi, kristne og hinduer. Mange av dem er hakket i biter. En universitetsprofessor ble drept i april, og da det kom frem at familien hans var kristne, begynte folk å innse at kristne er en truet gruppe i landet.
Myndighetene har fått mye kritikk for at de ikke tar drapene alvorlig og forsøker å bekjempe ekstremistgruppene, som det myldrer av i landet.
Til alt overmål er det opptil flere islamistgrupper som ønsker å ta på seg skylden for de drepte menneskene, og hevder at det er dem som står bak drapene.
BBC
Israel National News