80 raketter fra Hamas

Nyhetsmedier i Israel skriver at det nå har kommet ikke mindre enn 80 raketter mot de sørlige delene av landet i løpet av det siste døgnet. Et av angrepene i morges traff en kyllingfarm, og tre fremmedarbeidere ble truffet, to av dem ble alvorlig skadd. I tillegg ble to andre personer lettere skadd. Noen av de skadde ble flydd med helikopter til Soroka-klinikken i Beersheba.
Skolene ble stengt i de områdene som ligger nærmest Gaza, og folk ble bedt om å holde seg så nær tilfluktsrom at de kunne komme seg i sikkerhet på femten sekunder.
ISRAEL SLÅR TILBAKE
Statsminister Netanyahu besøkte i dag Iron Dome-anleggene i nærheten av grensen mot Gaza, og sa i den forbindelse at «det var ikke Israel som satte i gang denne eskaleringen, men dersom dette fortsetter, er vi klare til å foreta langt kraftigere aksjoner.» «De som angriper Israel, burde vite at de har beseglet sin egen skjebne,» fortsatte han. Han brukte uttrykket «dypere aktivitet» under beskrivelsen av en mulig aksjonfor å få en slutt på angrepene.
Utdanningsminister Gideon Sa’ar sa at hæren er klar for et «langt, langt større og bredere svar.» Utenriksminster Avigdor Liberman sa at Israel ikke vil opptre med tilbakeholdenhet i så veldig mange dager til, og at «Israel står overfor en alvorlig eskalering.»
Forsvarsminister Barak sa han ikke kunne utelukke en bakkeinvasjon hvid angrepene fortsetter. «Vi kommer til å gjøre det som trengs for å stoppe denne voldsbølgen» sa han.
Samtidig pekte han på betydningen av å tenke før en avgjørelse blir tatt. Dette som er skjedd vil føre til eskalering og ikke fred – og det finnes ingen måte å forsone seg med terroren fra Gaza. «Hvis vi ikke har noe valg og angrepene fortsetter, vil de bli rammet hardt. Ingen ting er umulig,» sa han.
ISRAEL STÅR SAMLET
Også opposisjonen har i stor grad uttrykt støtte til regjeringen. Leder for Arbeiderpartiet, Shelly Yechimovich, ga i dag sin fulle støtte til statsministeren, uansett hvilken beslutning denne måtte ta for å få slutt på angrepene i sør. «Jeg står bak statsminister Benjamin Netanyahu og forstår kompleksiteten i situasjonen, at den krever krever både militær handling og tilbakeholdenhet. Det er viktig for meg å styrke innbyggerne nå som de har det så vanskelig,» sa hun. «IDF gjør en fantastisk jobb, og vi stoler på Forsvaret av hele vårt hjerte.»
President Shimon Peres uttrykte sinne over utviklingen. Han sa at «vi vil ikke under noen omstendigheter sitte rolig og se på at de angriper oss.» «Jeg vil si til innbyggerne i Gaza og til lederne deres,» fortsatte han, «at dersom de bestemmer seg for krig, – hva kan vi gjøre? Hvis de bestemmer seg for å bygge, blir det ingen krig.»
DE VELGER SELV
Dette var en henvisning til Qatars annonsering tirsdag at de vil gi 400 millioner amerikanske dollar til byggeprosjekter i Gaza. Peres sa: «Ingen andre steder i verden får de penger til å bygge, men i stedet for å kjøpe byggematerialer, kjøper de eksplosiver.»
Shaul Mofaz (Kadima) kritiserte Netanyahu for å ha gjort for lite mot Hamas. «Regjeringen under Netanyahu har nølt i fire år. De må nå se og få satt Hamas på plass. Denne nølingen har hatt en høy pris. Tiltakene som er gjort de siste fire årene har ikke vært nok.» Han ville imidlertid ikke kommentere om en fullskala bakkeoperasjon er nødvendig.
Statsministeren lovet å forsterke hver eneste bygning som ligger innenfor 4,5 til 7 km fra Gazastripen. Til nå er det kun utdanningsinstitusjoner som har fått midler til forsterkninger. Forsvarsministeren sa i en radiotale i dag at rundt 1700 bygninger trenger forsterkning, men pekte også på at situasjonen var enda vanskeligere tidligere, før man hadde Iron Dome.
Onsdag morgen ble syv raketter skutt ned av dette forsvarssystemet. Disse rakettene hadde kurs mot byen Ashkelon.
Rakettene som har kommet, er en blanding av Kassam-raketter produsert på Gazastripen, og militære Grad-raketter. Disse har mye lenger rekkevidde og har større sprengladning enn Kassam-rakettene.
TRAUMER
Innbyggerne i områdene som blir beskutt lider kraftig under beskytningen. Det gjør noe med menneskers psyke å stadig leve i livsfare, og måtte komme seg i sikkerhet med marginer på ned til femten sekunder fra alarmen går. En mengde mennesker i området lider derfor av traumer og post-traumatisk stress (PTSD).
Frankrike fordømte rakettangrepene kraftig, og ba partene vise tilbakeholdenhet.
Al-Qassam-brigadene, Hamas’ væpnede gren, tok ansvaret for rakettangrepene i dag, samt en bombe som skadet en israelsk soldat alvorlig tirsdag. PFLP tok også ansvaret for denne bomben. Hamas sa rakettene var en repons på Israels luftangrep kl 07.00 i morges.
Dette angrepet kom som det siste av totalt fire i løpet av natten, mot rakettoppskytningsramper på den nordlige og sørlige delen av Gaza. Hamas meldte at fire av deres folk ble drept i angrepene, og ytterligere tre ble skadd. IDf fyrte også granater fra tanks på den sørlige delen av Gaza i morges.
Times of Israel
Arutz Sheva
Jerusalem Post
Jerusalem Post
Jerusalem PostStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: