70 år siden utryddelsen av jødene i Norge

Den internasjonale minnedagen for ofrene etter Holocaust, 27. januar,  vil i år fokusere på temaet ‘Barna og Holocaust.’  Halvannen million barn omkom under Holocaust som ofre for nazismen og dens medløpere.  Noen barn overlevde i skjul og noen flyktet til trygge land før det var for sent, mens andre led under medisinske eksperimenter eller ble gasset i hel idet de kom frem til dødsleirene.
I år er det i forbindelse med denne dagen arrangert en spesiell utstilling av plakatkunst som vil bli åpnet i FN-bygningen i New York den 26. januar, og som vil vist samtidig blant annet ved alle FNs 73 informasjonssentre omkring i verden.  Dette skjer på initiativ fra Yad Vashems internasjonale skole for Holocaust-studier og den israelske regjering.
I Oslo markeres minnedagen med arrangementer i regi av det norske HL-senteret:
Tid og sted: Den internasjonale Holocaustdagen 27. jan. 2012 15:00, Minnesmerket ved Akershuskaia
Minnemarkering på Akershuskaia, kl. 15.00
Program:
– Tenning av fakler ved jødiske barn   
– Diktlesning ved jødiske barn i 8. klasse
Hovedtale: Statsminister Jens Stoltenberg
Fanehallen, Akershus Festning, ca. kl. 15.45
Alle tilstedeværende ved minnemarkeringen inviteres ca. kl. 15.45 til Fanehallen som befinner seg i gangavstand fra Akershuskaia.
Program:
– Servering av suppe/sosialt samvær
– Tidligere stortingspresident Jo Benkow holder kort innlegg
– Kunstnerisk innslag v/ fiolinist Elise BåtnesStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: