Zions Vises Protokoller fra Bergens forlag

 Av: Vebjørn K. Selbekk (Magazinet)  Magazinet, 28.11.2003 
 
 For første gang siden nazitiden blir jødehatskriftet Zions Vises Protokoller trykt og solgt i full åpenhet i Norge. Bak nyutgivelsen står trykkerieier Stig Bergmann i Ørsta.
– De falske jødene har narret verden til å tro at de er Israel, Guds utvalgte folk. Egentlig er de satans synagoge, hevder Stig Bergmann.
 60 år gamle Bergmann har i flere år drevet både forlag og trykkeri i eget navn i Møre og Romsdalsbygda Ørsta. Nå har Bergmann trykt opp igjen den norske utgaven av verdens mest beryktede jødehatbok, Zions Vises Protokoller. Han distribuerer den helt åpent via Bergmann Forlag. Magazinet hadde ingen problemer med å få bestilt et eksemplar da vi kontaktet forlaget tidligere i uken.
 Pogromer og drap
 Zions Vises Protokoller er den boken som ved siden av Hitlers Mein Kampf historisk sett har krevd flest jødiske liv. Siden dette beviselig falske skriftet ble produsert av agenter for den russiske tsaren rundt år 1900 er boken brukt som påskudd for pogromer og drap på jøder over hele verden.
 Protokollene utgir seg for å være autentiske referater fra hemmelige samlinger mellom ledende jøder under eller i sammenheng med den første sionistkongressen i Basel i 1897. Jødene påstås å stå bak planer om å kaste hele vår sivilisasjon ut i kaos for selv å overta verdensherredømmet. Disse “planene“ beskrives så i detalj i Zions Vises Protokoller.
 Skriftet har kommet i en rekke utgaver på norsk, senest i hefteform et par ganger på 90-tallet utgitt av henholdsvis jødehateren Alfred Olsen og en nynazistisk gruppe. Siste gang Protokollen kom ut i original bokform her i Norge var i 1944. Den gang stod det nazistiske Brage Boklag som utgiver.
 – Går i oppfyllelse
 Ørstamannen Stig Bergmann har imidlertid valgt å trykke opp igjen den aller første norske utgaven av Zions Vises Protokoller som kom helt tilbake i 1920 under navnet “Den nye verdenskeiser“.
I samtale med Magazinet opplyser Stig Bergmann at han foreløpig har trykket opp 50-70 eksemplarer av Zions Vises Protokoller.
 – Det er merkelig hvordan det som blir spådd i Zions Vises Protokoller går i oppfyllelse rett foran øynene våre. Protokollene beviser seg selv, mener Bergmann som selv om han går god for innholdet i boken, avviser at han på noe vis fremmer antisemittisme.
Han er heller ikke redd for at han skulle bryte copyrightbestemmelsene.
 – Dette er så gammelt så copyrighten er utgått, hevder Bergmann.
Zions Vises Protokoller, som han selger for 190 kroner pluss porto og oppkrav, er ikke det eneste jødehatskriftet Bergmann produserer og distribuerer.
Til Magazinet betror Bergmann at han dessuten lurer på å trykke Henry Fords antisemittiske skrift “Den internasjonale jøde“.
 – Henry Ford hadde oppskriften på hvordan man skulle få slutt på all krig. Det var bare å få arrestert de femti rikeste jødene i verden, sier Stig Bergmann.
Midt i blant alle de antisemittiske bøkene har Bergmann også funnet det for godt å reklamere for skrifter som “Lebesbymannens spådommer“ og “Norges grunnlov“.
 – Sionistene styrer FN
I tillegg til trykkeri- og forlagdriften utøver Bergmann også en viss skribentvirksomhet i lokalavisene og på ulike nettsteder på Internet. Skriveriene handler ofte om favorittemnet, påstanden om at dagens jøder egentlig ikke er jøder, men bedragere.
 I artikkelen “Hvem er hva i Midtøsten?“ hevder Bergmann at det store flertall som kaller seg jøder i dag, ikke en dråpe israelittisk blod i sine årer. Han kaller dem “falske jøder“ og “satans synagoge“.
 I pakt med tradisjonell antisemittisk retorikk gir han sionismen skylden for “verdenskommunismen“. Stig Bergmann mener at den kommunistiske ideologi sammen med “en-verden-bevegelsene“ og globaliseringen“ har skapt en ny verdensregjering som utøver sin makt gjennom FN. Jødene har ingen rett til dagens Israel, hevder Bergmann.
 – Den er kun en “rett“ de har gitt seg selv gjennom FN, og kan gjennomføre med makt fordi de gjennom FN har kontroll med USAs krigsmaskin og Europas regjeringer, skriver Stig Bergmann.
 Kristenledere angripes
 I en annen artikkel med tittelen “Guds utvalgte folk“ får norske kristenledere passet sitt påskrevet. De “farligste“ er i følge Bergmann Finn Jarle Sæle, Kjell Furnes, Ludvig Karlsen, Leif Wellerop, Steinar Harila, Solveig Friis Larsen, Jørn Øverby, Kåre Kristiansen, Solveig Friis Larsen, Hans Rogstad og Bjørn Olav Hansen.
 – Disse uforstandige kristenledere ledes selv av sionismens agenter i Norge, blant annet [kom: Norsk Israelsenter v/] Erez Uriely, Rachel Suissa, Liora Herzl, Malcolm Hedding og Moshe Sharon, skriver Stig Bergmann.
 På slutten av artikkelen beskriver han hvem han selv mener er det sanne Israel, nemlig “dagens vestlige, hvite, protestantiske demokratier“.
– Det sanne Israel i dag er de nordiske folkestammene, folkene i Nordsjøområdet, i Nordvesteuropa, Skandinavia og De britiske øyer, og deres ætlinger som etter profetiene reiste mot nord, sør, øst, vest og bygget USA, Canada, Sør-Afrika, Australia og New Zealand. Dette er ett folk, en nasjon av nasjoner.

 
 SPRER JØDEHATSKRIFT. – Det sanne Israel er de nordiske folkestammene, mener Ørstamannen Stig Bergmann. Nå trykker han opp og distribuerer det beryktede jødehatskriftet Zions Vises Protokoller.
FOTO: MØRE-NYTT


Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: