WJC hedrer Argentinas avdøde president

World Jewish Congress – Pressemelding 27. oktober 2010
Lederne i World Jewish Congress sørger over tapet av Néstor Kirchner og roser det mot og engasjement den avdøde presidenten viste.
NEW YORK / BUENOS AIRES – Ronald S. Lauder, Eduardo Elsztain og Jack Terpins, ledere av World Jewish Congress (WJC) og Latin American Jewish Congress (LAJC), uttrykker stor sorg over nyheten om at den tidligere argentinske presidenten Néstor Kirchner av gikk ved døden av et hjerteinfarkt i morges i en alder av 60 år. De sender sine dyptfølte kondolanser til Néstor Kirchners enke, president Christina Fernández de Kirchner.
I New York sier WJCs president Ronald S. Lauder at Kirchner har vært “en glimrende president”, ikke bare for Argentina, men også for det jødiske samfunnet i landet. “I sin periode i embetet brakte Kirchner Argentina tilbake på sporet, ikke bare økonomisk, men også moralsk, med tanke på landets tidligere brudd på menneskerettighetene, spesielt under militærdiktaturet på 19709-tallet. Både president Kirchner og hans kone, nåværende president Christina Fernández, har spilt en enormt viktig rolle når de gjelder å sikre at Argentina i dag er ett av verdens fremste demokratier der alle de religiøse og etniske minoriteters sivile rettigheter blir respektert. I stor grad takket være dem har Argentina igjen blitt et godt sted å leve for jødene.
Den argentinsk-jødiske lederen Eduardo Elsztain som er fungerende leder for WJCs ledepanel, roste også den avdøde presidenten: “President Néstor Kirchner har alltid hatt et åpent øre for våre bekymringer når det gjelder det jødiske samfunnet, ikke bare i Argentina, men over hele kontinentet. Han tok ofte på seg å tale vår sak når han var blant statsmenn i andre land.”
Jack Terpins, presient i Latin American Jewish Congress, sa: “President Kirchner var aldri redd for å si ifra når han følte det nødvendig, særlig når det gjalt skandalene rundt terrorangrepet i Buenos Aires i 1992 og AMIA-senteret to år senere. Både han og hans kone viste stort engasjement og tok viktige skritt for å bringe for retten dem som utførte angrepene, og som senere forsøkte å dekke over dem. Vi vil sårt savne avdøde president Kirchner.”
Om World Jewish Congress
The World Jewish Congress er en internasjonal organisasjon som representerer jødiske samfunn i 92 land rundt om i verden. WJC fungerer som en diplomatisk arm for det jødiske folk til regjeringer, parlamenter og internasjonale organisasjoner. The Latin American Jewish Congress, med hovedkontor i Buenos Aires, er en av fem regionale avdelinger av WJC, og sammenslutter jødiske samfunn i Sør-Amerika og Karibien.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: