Wiesenthal-senteret tar avstand fra NTNUs foredragsrekke om Israel

I et brev til statsminister Jens Stoltenberg , beklager den internasjonale direktøren i det anerkjente Simon Wiesenthal-senteret, dr. Shimon Samuels, det han kaller ”en ny fase i norsk  stimulering til jødehat.  Direktøren i det verdenskjente instituttet sikter til foredragsrekken med antijødiske og anti-israelske  foredragsholdere som NTNU nylig har gjennomført.
”Viruset med antisemittisme i norske medier, fagforeninger, frivillige organisasjoner og selv i regjeringssirkler infiserer nå også det akademiske miljøet. NTNU har omgjort en fri og åpen fordragsrekke  i forbindelse med utdanningen, basert på gjensidig respekt, til å bli en kampanje av hatpropaganda,  ledet av eksperter på dessinformasjon som utnytter deres akademiske posisjoner til å rope på boikott av de av deres kollegaer som tilfeldigvis er israelere,” skriver direktøren.
Shimon Samuels reagerer spesielt sterkt på at NTNUs rektor, Torbjørn Digernes, har uttalt sin støtte til kampanjen.
I brevet til statsminister Stoltenberg skriver han at ”siden medlemskap i NTNUs studentorganisasjon er obligatorisk, er kritikerne i alle klasserom undertrykket. Ikke siden Quisling har det vært utøvd en slik akademisk fordom i Norge, og ikke siden Hitler har noe universitets rektor i Europa gitt det sin velsignelse.
Samuels viser til at Norge, som medlem av Organisasjonen for Sikkerhet og Samarbeide i Europa (OSCE) er forpliktet til å bekjempe alle former for antisemittisme i henhold til Berlin deklarasjonen av 2004, et dokument som inkluderer å bekjempe å bruke angrep på Israel til å spre jødehat.
”Det er ironisk at Norge som et demokrati og et stort giverland til FN og andre internasjonale programmer, vedvarende tar standpunkt mot Israel, et annet demokrati, på en måte som skader ethvert håp om fred i Midt-Østen,” skriver Shimon Samuels.
Wiesenthal Senteret oppfordrer statsministeren til å undersøke den økende epidemien av antisemittisme i Norge, og til å begynne en rotfyllingsbehandling ved å ta avstand fra rektoren ved NTNU og universitetets kampanje for å fjerne jødisk selvbestemmelse.
Wiesenthalsenteret har sendt kopi av brevet til statsministeren til Marit Arnestad, i hennes egenskap av å være styreleder ved NTNU og visepresident for styret til Statoil/Hydro, professor Juan Ramon de la Fuente, som er president for UNESCO-tilknyttede International Association of Universities, samt OSCEs generalsekretær, Marc Perrin de Brichambaut.
Simon Wiesenthal Center anmoder oss å sende en tekst ala det nedenfor til Norges FN-utsending.
Mailadressen til den norske FN-delegasjon er [email protected]Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: