Wiesenthal-senteret: Sverige bør betale jødenes sikkerhetsutgifter

Simon Wiesenthal-senteret har bedt Sverige om å ta regningen for sikkerhetsforanstaltningene for å beskytte jødene fra antisemitter.
Det 800 personer sterke jødiske samfunnet i Malmö, Sveriges tredje største by, har til nå selv måttet betale for sikkerhetsutstyret som installeres i synagogen under religiøse høytider for å beskytte mot angrep.
Rundt 400 antisemittiske hendelser ble registrert i Malmö i 2009. Dette utgjør mer enn halvparten av hat-kriminaliteten i byen.
Rabbi Abraham Cooper, en av lederne ved Wiesenthal-senteret, sa til AFP forrige uke at «det er lenge siden det var på tide at svenske myndigheter tar kostnadene for sikkerheten ved de jødiske institusjonene.»
Han la til at det hadde vært mange angrep på muslimer og romfolket også.
«I et land som reddet jøder som kom fra Danmark under Den annen verdenskrig, hvordan kan det ha seg at en rabbi ikke lenger kan gå til synagogen med sine to barn?» spurte Cooper skarpt.
Wiesenthal-senteret utstedte et reiseråd i desember hvor jøder ble advart mot å dra til Malmö like etter den første selvmordsbombingen noensinne i Stockholm. Cooper sa at advarselen sannsynlig vil bli stående uten noe endring.
Ordfører Ilmar Reepalu, som tidligere har sammenlignet sionisme med antisemittisme, fortalte journalister at et møte han hadde med Cooper var «veldig godt, direkte og åpent.» Han fortalte nyhetsbyrået TT at «enhver enkelt jøde som føler frykt og redsel er en for mye», og la til at han håpet den svenske stat ville finne midler til å løse problemet.
Cooper sa til avisen Sydsvenskan at «vi har et stor arbeid foran oss.»
Fra IsraelNationalNewsStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: