Wiesenthal-senteret roser Gerd Buurman

Paris, 19. april 2010
Simon Wiesenthal-senteret roser Gerd Buurman for å forlange utstillingen «Klagemuren i Köln» stengt. Utstillingen er antisemittisk.
Til tross for kritikken fra byrådet, også fra medlemmer fra De grønne og venstresiden, som kalte utstillingen «motbydelig og klart antisemittisk,» ble klagen avvist av Riksadvokaten i Köln. Riksadvokaten mente utstillingen «ikke oppfylte kravenene for å være oppeggende til hat» selv om utstillingen viser en tegneserie med stereotypi av middelalderens blod-ofringer: en mann med Davidsstjerne-emblem, som sluker et palestinsk barn. Mannen har en kniv med inskripsjonen «Gaza» og en gaffel innpakket i det amerikanske flagget. Ved siden av tallerkenen er det et glass fullt av blod. Tegningen er utstilt i det travle fotgjengerområdet ved domkirken.
Direktør for Wiesenthal-senterets Internasjonale forbindelser, dr. Shimon Samuels, roste Buurman for «hans beslutning om å reise sak mot utstillingens designer Walter Herrmann, som skal være beryktet for sitt hat mot Israel.»
Ordføreren i Köln, Jürgen Roters, har gitt sin tilslutning til riksadvokaten ved sin taushet, og har ikke gjort noe som helst for å fordømme  Herrmanns oppfordring til hat.
Kölns innbyggere burde protestere mot denne gjenopplivingen av en tegning fra Nazienes avis «Der Stürmer» i 30-årene, i byen deres. Vårt senter vil følge nøye med i utviklingen.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: