Wiesenthal-senteret: Norges ry ødelagt av antisemittisme

Tildelingen av Kongens fortjenstmedalje til en jødehater, har vakt bestyrtelse og fordømmelse også utenfor Norges grenser. Norske nettaviser bringer NTB-meldingen om saken.
Her kan du lese hele uttalelsen fra Wiesenthal-senteret.

Wiesenthal-senteret fordømmer Norges kongelige slott for avgjørelsen om å gi Fortjenstmedaljen til kontroversiell antisemittisk aktivist
Senteret ber kongen trekke tilbake medaljen
Simon Wiesenthal-senteret fordømte kong Harald av Norge og hans stab for beslutningen om å gi Kongens Fortjenstmedalje til Trond Ali Linstad. Linstad er en aktivist som står bak et barnehageprogram for muslimske barn, men som også har skapt kontrovers ved å kritisere det jødiske samfunnet, og ved å spre konspirasjonsteorier om at jødene dominerer verden.
Gjennom sin nettside, koranen.no, ber Linstad sine lesere om å være «kritisk til jøder» og «den innflytelsen de har, innen aviser og andre medier, i mange politiske organer» for å fremme sine interesser for å utvide det israelske territoriet. En antirasistisk organisasjon i Oslo har kalt Linstads synspunkter for «et av de verste kollektive angrep på jøder…»
«Denne sjokkerende tildelingen er ikke bare en fornærmelse mot jøder, men også potensielt farlig», sa rabbi Abraham Cooper, som er visepresident ved Wiesenthal-senteret. «Muligens er kongen uvitende om at jødiske barn blir mobbet av sine klassekamerater. I Frankrike medvirker det samme konspiratoriske synet på jøder som mektige krefter i verden, til voldelige, og noen ganger dødelige angrep på jødiske innbyggere».
«Uansett hva som ligger bak, vil bli det mer antisemittisme blant folk, både i Norge og utenfor, når kongen deres honorerer en fanatiker som pakker jødehatet sitt inn i teologi, «, sa Cooper. Han avsluttet med spørsmålet: «Er det for mye å be om at kongen innrømmer å ha sviktet i sin vurdering?»
Etter at kontroversen begynte, har Oslos ordfører Fabian Stang trukket seg fra prisutdelingen, og den offenlige seremonien ble utsatt av sikkerhetsgrunner. Det er fremdeles ikke kjent hvorvidt Slottet vil trekke tilbake prisen eller ei.
Under et besøk i Oslo nylig opprettet Wiesenthal-senteret «Norway Watch«, et initiativ for å følge med på antisemittisme i Norge og den anti-israelske BDS-organisasjonene (Boikott, avhendelse og sanksjoner) i det skandinaviske landet. «Norge er kanskje et lite land, men det har en overdrevet påvirkningskraft på det internasjonale samfunn og på globale menneskerettigheter», forklarte talsmenn ved senteret. «For å si det rett ut, så har tilfeller av antisemittisme i Norge ødelagt Norges internasjonale ry», la de til.

Wiesenthal Center Condemns Norwegian Royal Palace for Decision to Honor Controversial Anti-Semitic Activist
Wiesenthal-senterets webside
Twitter : @simonwiesenthal
Facebook: http://www.facebook.com/simonwiesenthalcenterStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: