Venstreorientert jødehat

20.2.2004, AV SMA
Anti Semite in the Name of God»
 
Oversikt: Norwegian Artwork Statue“ against the Jews 2004 
 
Slik uttrykkes jødehatet i Norge og den røde hetsen mot USA «Anti Semite in the Name of God» er tittelen på et nytt norsk «kunstverk» som sammenligner USA og Israel med nazisme, men som også legger litt skyld på Norge når det gjelder nazisme. Kanskje er tanken at Norge burde ha stoppet «nazistene USA og Israel»?…
Maleriet ble tidligere utstilt på Galleri A minor, Vibesgate 11, Oslo. Utstillingen ble åpnet torsdag 12 februar og skulle vare til sondag 7 mars. Men etter flere samtaler som vi og noen andre hadde med gallerieieren bestemte eieren om å fjerne «kunstverket» fra utstillingen.
Derfor ser vi saken som avsluttet og vi bare publiserer saken som dokumentasjon. Med så mye propaganda rundt oss er det lett å ta feilmeninger.
Vi ser på den raske aksjonen som ett bevis til på at det nytter å snakke med folk som er uenige med oss. Det mangler informasjon og folk har utrolige fordommer som vi kan bidra til å fjerne.
SMA tok kontakt med både gallerieieren og «kunstneren», for å finne ut bakgrunnen til og motivet bak «kunstverket». Mens eieren var fornuftig og lett å snakke med var det ikke så lett med den ekstremistiske «kunstner.» Følgende er noen av argumentene SMA fikk, med tilsvarende motargumenter som vi ga:
Gallerieier: Dette er «kontroversiell kunst».
SMA: Dette er ingen kunst. Man kan ikke kaste maling på stoff eller lignende og kalle alt for kunst. Kunst må også ha innhold og kulturell tyngde.
Gallerieier og «kunstner»: Målet med kunstverket var «å sette fokus på den onde aksen» (USA og Israel).
SMA: Er det USA og Israel som skaper elendighet i Midtøsten, eller er det muslimene? Hvorfor har araberne i Israel hatt det så mye bedre enn i araberlandene?
SMA: Hvorfor er det ikke «fokus» på arabernes virkning til undertrykkelse av millioner av mennesker i Midtøsten og Afrika?
SMA: Hvorfor er det ikke satt fokus på muslimsk-arabisk undertrykkelse av alle minoriteter i Midtøsten og Nord Afrika? Har like sterke virkemidler blitt brukt også når 800.000 ble massakrert i Ruwanda i 1994, eller mens ca. 1,5 millioner kristne i Sør Sudan ble fordrevet og sultet i hjel av muslimer, eller da PLO og Syria massakrerte ca. 100.000 kristne i Libanon i 1974-82? 
Gallerieier og «kunstner»: Målet er å rette oppmerksomhet på at Gud og religionen ikke må brukes for å skape urettferdighet og for å skape elendighet. Dette er en generell sak, som verken er antijødisk eller mot USA.
SMA: Har du sett noen troende jøder eller kristne som vifter med Bibelen like før de dreper uskyldige sivile, inkludert babyer? Svaret er: NEI. Så hvorfor er «religionene» representert bare med de som leser Bibelen, jøder og kristne, men ikke de som leser Koranen?
Du har sikkert sett muslimske terrorister som vifter med Koranen og roper muslimske hellige ord inkludert «Jihad» før de massakrerer sivile. Så hvorfor er «kunstverket» ikke rettet mot de voldelige og urettferdige mordere?
SMA: «Kunstverket», som er preget av rød farge og motstand mot USA og Israel virker mer som et typisk kommunistisk symbol, med samme tradisjonelle mål som symboliserer ondskapen i «kunstverket». 
SMA spurte gallerieieren: Hva får deg til å tro at «kunstneren» ikke er en jødehater? Hans svar var at «kunstneren» sa til meg at han ikke er en antisemitt»…
SMA: Dette gir ikke grunnlag for å forstå at «kunstneren» ikke er en jødehater, men heller hvor vanlig og politisk korrekt jødehat er i dagens Norge og Europa. 
SMA til gallerieieren og «kunstneren»: Også nazistene brukte «kunst», som ikke dreper, for å påvirke massene til å hate jøder og drepe dem etterpå. «Kunstnerne» slapp fri. 
SMA sendte noen linker til gallerieieren til bilder som viser hvem det er som virkelig støtter nazismen i våre dager. Disse inkluderte den arabiske utgaven for Hitlers bok Mein Kampf, og til Holocaustfornekteren Abu Mazen. Han skjønte poenget.
Takk til de som bidro til å gjøre Norge til et sted der også folk som kommer fra USA og det jødiske folket kan leve.
Mvh, For SMA, Erez Uriely
——————————————————————————–
Følgende er tekst som ble publisert som reklame for utstillingen i følgende internettside:
Anti Semite in the Name of God – Kontroversiell kunst opplevelse av kunstneren Chris Reddy på Galleri A minor
Studio Hansteen viser utstillingen «ANTI SEMITE IN THE NAME OF GOD» av kunstneren Chris Reddy torsdag 12 februar kl. 18 – 20. Utstillingen varer til sondag 7 mars.
Chris Reddy bruker sterke symbolske virkemidler for a presentere hvordan politisk og religios makt pavirker menneskelig tankegang.
«I en hverdag som er ekstremt preget av masse media,
deres generaliseringer og sterke farging av virkeligheten i vinnings hensikt – er kunsten det frie mediet som kan uttrykke individets tanke.» sier Chris Reddy.
Utstillingen finner sted på Galleri A minor, Vibesgate 11, 0356 Oslo
Apningstider i Galleri A minor er: Man – Fre: 10 – 17, Lor: 10 – 15, Son: 12 – 15.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: