Vatikanet: koranen oppmuntrer til å drepe kristne

Vatikanet 22. oktober (AKI) – Koranen er en tekst som oppmuntrer islam til å tvinge seg på andre med makt og tillater drap på kristne, sa Libanons katolske patriark av Antiokia, erkebiskop Raboula Beylouni, i en tale til et møte for biskoper fra Midtøsten i Vatikanet.
«Koranen gir muslimer rett til å dømme kristne og drepe dem med jihad,» sa han. «Koranen gir ordre om å påtvinge religionen med makt, med sverdet. Av den grunn anerkjenner ikke muslimer religionsfrihet blant seg selv eller andre.»
Pave Benedikt XVI åpnet den 11. oktober det to uker lange møtet for 246 biskoper og andre religiøse ledere fra Midtøsten ved å slå ned på bruk av vold «i Guds navn.»  Paven formante delegatene om å være på vakt mot spredning av «terrorist-ideologi» i den moderne verden.
Blant de geistlige møtedeltakerne var Muhammad al-Sammak, politisk rådgiver for stormuftien av Libanon som representerer sunni-islam, og ayatolla Seyed Mostafa Mohaghegh Ahmadabadi som representerte sjia-islam, en jusprofessor ved Shahid Beheshti-universitetet i Teheran og medlem av det iranske vitenskapsakademiet.
Kilde: ADNkronos.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: