Valla oppfordret til Israel-boikott

Artikkelen er under arbeid

Valla oppfordret til Israel-boikott

Hovedsiden om ekstremisme
LOs boikott av israel
TV2 01.05.2002
LO-leder Gerd Liv Valla brukte 1. mai-talen på Youngstorget i Oslo til å komme med en appell mot israelsk maktbruk.
– Boikott israelske varer, sa LO-lederen under markeringen av 1. mai på Youngstorget i Oslo.Vil sende styrker

Videre understreket Valla at hun ønsker å sende internasjonale styrker til Midtøsten med en gang, melder NTB. Også den norske regjeringen fikk passet påskrevet.

 
 
 

– Norge leder FNs sikkerhetsråd. Hvorfor nøler regjeringen med å bruke posisjonen til et aktivt engasjement for å få fred i midtøsten? LO mener regjeringen må gi tydelig støtte til Kofi Annans forslag og gå inn for å sende internasjonale styrker til Midtøsten straks, sa Valla.
– Kompromissløs kamp
Deretter la hun vekt på at 1. mai-feiringen 2002 er preget av konflikten i Midtøsten.
– Situasjonen har gått fra vondt til verre de siste ukene. Løftene fra Israels statsminister Ariel Sharon om sikkerhet for befolkningen har ført til det motsatte. Vi går inn for en boikott av israelske varer så lenge konflikten pågår, sa Gerd-Liv Valla.
Regn og vind bidro til at bare knappe 4.000 hadde møtt fram for å høre Vallas første 1. maitale som LO-leder. Valla mente det dårlige været ikke kunne overskygge dagens betydning for å markere ønsket om en bedre hverdag for folk flest. Hun understreket også at det er Sharons politikk, og ikke det israelske folket, hun ønsker å ramme.

«.» «»
.
 

Lite oppmøte
Sterk vind og piskende regn bidro til at kun 4.000 møtte opp på Youngstorget i Oslo sentrum for å høre Gerd Liv Vallas første 1. mai-tale som leder for LO.
Den nyvalgte LO-lederen la særlig vekt på å støtte hotell- og restaurantansatte. Hun lovte også å føre en kompromissløs kamp mot urettferdighet.
Valla tok dessuten opp NHO-president Jens Ulltveit-Moes uttalese om at norske statsråder må ta opp lån for å kunne leve anstendig. Statsrådene tjener 760.000 kroner i året.
– Slike uttalelser er en hån mot lavlønnsgrupper. Tenk om Ulltveit-Moe hadde sagt det samme om de som tjener rundt 200.000. Men han kan antagelig ikke tenke seg inn i det som er situasjonen for mange, sa Valla.
– Politisk råkjør
Arbeids- og administrasjonsminister Victor Normans pågang for omorganisering av statsansatte omtalte Valla slik:
– Det er et politisk råkjør som viser at dagens regjeringen ikke er på vårt lag. Vi trenger en sterk offentlig sektor i samspill med næringslivet. LO vil kjempe for det og mot forslag som svekker faglige rettigheter, sa LO-leder Gerd-Liv Valla.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: