Uvelkommen artikkelserie om jødehat i Sverige

Document.no har en interessant oppsamling av hendelsene rundt Andreas Lovéns artikkelserie om det økende jødehatet og trakasseringen av jøder i Malmö.

Da journalist i Skånska Dagbladet, Andreas Lovén, begynte på artikkelserien i 2009 om den økende og åpne trakasseringen av jøder i Malmø, ble han møtt av uventet motstand.
Kollegaer, både i hans egen og andre aviser, stilte spørsmål ved sannhetsgehalten i Lovèns artikler – til tross for at artiklenes innhold støttes av offentlige statistikker. Lovèn ble anklaget for å spille fremmedfiendtlige krefter i hendene og fikk generelt massiv kritikk fra venstresiden. Noen venner med venstresympatier snudde ryggen til ham.

Artiklene omtaler en mengde hendelser som man rett og slett ikke skulle tro kunne hende i et sivilisert land i 2010. Men vi ser dessverre at slik er det.

Og da den første artikkelen ble publisert fikk Lovèn bl.a. en mildt sagt arg e-post fra en profilert sosialdemokratisk politiker i Skåne, som hadde dette å si om den økende trakasseringen av jøder i Malmø:

”En del av befolkningen i Malmö av judiskt ursprung lever som prinsessan på ärten. De är sionister med allt vad detta innebär (…) Låt dessa människor emigrera till Israel och bosätta sig i en fästning på ockuperad mark.”

Document.no: Uvelkommen artikkelserie om jødehat i Sverige
Skånskan.se: Läs Skånskans serie om judehatetStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: