USS Harry S. Truman til Middelhavet

Det amerikanske hangarskipet «USS Harry S. Truman» har fått ordre om å snu fra Den persiske gulf og gå i stilling i Middelhavet sammen med den amerikanske Sixth Fleet, melder kilder blant annet i Washington.
Skipet har 60 krigsfly og 6000 sjøfolk. Beslutningen om forflytningen skjer etter den økte spenningen på havet, mellom Israel, Tyrkia og Iran, spesielt etter at den tyrkiske statsministeren Recep Ardogan bestemte seg for å stramme til en omgang eller to overfor Israel. Han fikk solid ryggdekning av Iran i onsdag. Landet truet med straffereaksjoner overfor enhver som blandet seg opp i Irans sending av skip til Gaza, enten dette skulle skje i Den persiske gulf, eller i Middelhavsområdet.
Israels utenriksminister Avigdor Lieberman sier at Israel ikke lenger vil anse disse fartøyene som nødhjelp, fordi de opplagt er sendt ut av uttalte fiender med uvennlige hensikt. At de går under en tynn forkledning av humanitær hjelp lurer ingen.
Israel har vedtatt lettelser i blokaden, blant annet etter press fra USA. Tyrkia later likevel ikke til å ha endret sitt forsett om å bryte blokaden.
DEBKAfileStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: