USA setter kriterier for å støtte arabiske demokratier

USAs ambassadør til Israel, Daniel Shapiro, talte søndag på The Globes 2011 Conference for Businesses. I sin tale sa han blant annet at USA tror på demokrati i Midtøsten, men at man setter betingelser for støtte til den part som vinner valg i Egypt, Tunisia, Libya og andre steder.
«Demokratier er ikke alltid enige med oss,» forklarte Shapiro, «og i Midtøsten og Nord-Afrika vil de demokratier som oppstår kunne være svært uenige i USAs politikk. Men når alt kommer til alt er det ingen tilfeldighet at våre nærmeste allierte over hele verden, inkludert Israel, alle er med i fellesskapet av demokratiske nasjoner. Det varige samarbeid vi søker i Midtøsten vil være vanskelig å opprettholde uten legitimitet i folket og dets godkjennelse.»
Forholdet mellom Washington og de regjeringer som oppstår vil avhenge av mange faktorer, sa Shapiro. «Partier som forplikter seg til demokrati må avstå fra vold. De må rette seg etter lovene, og respektere ytringsfrihet, religionsfrihet, retten til å forsamles og til å organisere seg. De må respektere kvinners og minoriteters rettigheter. De må gi fra seg makten hvis de taper i valg.»
«Dette gjelder for politiske partier i hele regionen, i Tunisia, Libya, Egypt og alle andre steder,» la han til.

httpv://www.youtube.com/watch?v=qgVBiRRNCDA

IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: