USA finaniserer flere Iron Dome

Pentagon planlegger å hjelpe Israel med å anskaffe fire nye Iron Dome («jernskjold») – det effektive antirakett-batteriet Israel har utviklet de senere årene.
Israel fikk rundt $204 av USA for 2011 for å videreutvikle og sette i produksjon det avanserte forsvarsvåpenet, som kan oppdage, sikte seg inn mot, og skyte ned missiler skutt opp fra de arabiske områdene.
Landet begynte å plassere ut de ferdige våpnene for et par måneder siden for å stoppe utstytningen av Katyusha-raketter som ble skutt mot israelske befolkningssentre fra Palestina-arabiske områder.Den første ble satt opp i nærheten av Beersheba, en by i sør som to ganger ble truffet av raketter i mars. I april ble nok en rakett skutt ut, denne gangen mot Ashkelon, nord for Gazastripen, som styres av terroristorganisasjonen Hamas.
7. april ble en rakett fra Gaza vellykket tatt ned av systemet. Dette var første gang systemet ble utprøvd i en virkelig skarp situasjon. I tiden etterpå ble enda minst 7 raketter skutt ned, opplyser det israelske forsvaret.
Utviklingen skjøt fart etter konflikten med Hizbollah i Libanon og krigen i Gaza mot Hamas i 2008 og 2009.
En talsmann for Pentagon sa at «Iron Dome» har vist seg «svært effektiv» i kamp. Men Israel står overfor en skremmende oppgave, tatt i betraktning det enorme antallet kortdistanseraketter og missiler, la han til.
I sitt 2012-budsjett har USAs president Barack Obama bedt om $106,1 millioner til et amerikansk-israelsk samarbeidsprosjekt om forsvar. Dette inkluderer videreutvikling og forbedring av et prosjekt som heter Arrow ballistic missile shield, og et annet system som kalles Davids slynge. I motsetning til disse to programmene, er Iron Dome utviklet av Israel alene.
Iron Dome er et radarstyrt system som avskjærer fiendtlige missiler. Det er laget av det statseide Rafael Advanced Defence Systems Ltd. Det er laget for å ødelegge raketter og bomber i luften på deres vei mot målet. Systemet er designet for missiler med rekkevidde på 5 til 70km.
En nedklassifisert video av to Iron Dome-systemer i full drift ble vist i på den årlige policy-konferansen i den pro-israelske lobby-organisasjonen American Israel Public Affairs Commitee i Washington for kort tid siden.

httpv://www.youtube.com/watch?v=QMluFFXeQ5s

Ynet
Pat DollardStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: