UNRWA: antisemittiske skolebøker

De palestinske selvstyremyndighetene (PA) fortsetter å oppmuntre skolebarn til væpnet kamp mot Israel i sine lærebøker. Disse bøkene blir brukt av United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) i Israels hovedstad. Dette opplyser den undersøkende journalisten David Bedein i et intervju med Arutz Sheva’s hebraiskspråklige nyhetstjeneste.
Opplysningene blir bekreftet av et frittalende intervju med PA’s undervisningsminister Lamis al-Alami, som snakket med en av Bedeins teammedarbeidere. Ministeren fortalte henne at lærebøkene som UNRWA fikk av PA for bruk i sine skoler var nøyaktig de samme i Jerusalem som i Ramallah, Shechem og Gaza.
Bøkene som det settes spørsmålstegn ved inneholder avsnitt som lovpriser terrorister som er blitt drept mens de angrep Israel som «martyrer». De lærer også barna at de araberne som nedstammer fra dem som flyktet fra Israel i Uavhengighetskrigen, har en rett til å «returnere» til Israel.
«Disse bøkene skriver om krig mot Israel, martyrer, og retten til å vende tilbake. Det er det første undervisningssystemet siden [Hitlers] Tredje rike som oppfordrer sine elever til å demonisere jøder og til å innlate seg på krig mot jødene, sier Bedein.
Han inviterte lytterne til å bekrefte hans histore for seg selv, ved å gå til bokhandlene i Salah a-Din gaten, en stor gate i øst-Jerusalem, og sammenligne bøkene man finner der med dem som selges i Ramallah og Gaza. Det er samme sak, dette er bøker som er rasistiske overfor det jødiske folket.
Arabiske skoler i Jerusalem er finansiert av Jerusalem kommune. UNRWA’s skoler i Jerusalem og andre steder får mye av sine midler fra 38 nasjoner, hovedsaklig fra USA og EU. Det finnes to UNRWA-fasiliteter inne i Jerusalem, i boligområdene Shuafat og Kalandia.
Bedein tok opp saken med de hatefulle ytringene i Jerusalems skoler første gang for ti år siden. En av dem han snakket med var tidligere statsminister Ehud Olmert, siden ordføreren i Jerusalem, som ikke lot til å plages veldig mye av saken. «De kan lære hva de vil, og vi vil lære hva vi vil,» sa Olmert om det hatefulle stoffet i PA’s skolebøker, bøker som blir brukt i arabiske skoler som er finansiert av Jerusalems myndigheter og det israelske undervisningsdepartement.
Bedein uttrykte et håp om at Israels nåværende ledelse vil handle annerledes. The personer har myndighet til å endre situasjonen, sa han. Jerusalems ordfører Nir Barkat, utdanningsminister Gidon Saar, og leder for Utdanningskomiteen, Zevulun Orlev.
En ny film, «For the Sake of Nakba», utdyper forbindelsen mellom UNWA og PA når det gjelder disse [antisemittiske] oppfordringene. Bedein og forskningsbyrået han leder, «Senter for politisk forskning i Midtøsten» (Center For Near East Policy Research), www.IsraelBehindTheNews.com, har laget denne filmen for å forsøke å bevise rapportene om innholdet i undervisningsmateriellet i UNRWA-skolene. Videone ble vist på Capitol Hill nylig. Den er basert på førstehånds uttalelser fra PA-ledere og lærere og elever i UNRWA’s skoler. Den vil også bli vist på the Orthodox Union’s Israel Center i Jerusalem 10. august kl 11.30, fulgt av «For the Sake of Allah», Bedeins film om hva fengslede Hamas-aktivister sier de vil gjøre om de blir løslatt.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: