UNESCO fornekter jødisk verdensarv

Rakels gravWiesenthal-senteret til ledelsen i World Heritage: “UNESCOS fornektelse av jødiske historiske steder utsletter den jødiske eksistens fra tid og rom.”
Paris, 1. november. I et brev til lederen for World Heritage, H.E. Sheikha Mai bint Mohammed Al Khalifa (også kultur- og informasjonsminister i Bahrain og grunnlegger for Det arabiske regionale senter for World Heritage) skriver direktøren for internasjonale relasjoner ved Simon Wiesenthal-senteret, Dr. Shimon Samuels, en protest mot “beslutninger som er tatt ved UNESCOs hovedstyre som drar i tvil den jødiske karakter ved historiske steder i Det hellige land, som Rakels grav og Patriarkenes hule.”
Brevet påpekte at “Israel har alltid sørget for fri tilgang til disse stedene, som ansvarlig for dem, og til alle andre historiske steder som er hellige også for kristne, muslimer og andre trosretninger. Så var ikke tilfelle under Det britiske mandatet (1922-1948) da jødene ikke kunne komme dypere enn til det syvende trinnet i den hulen som en gang ble kjøpt av Abraham for å bli den bibelske grunnleggende familiens gravhvelv.”
“Under Jordans okkupasjon (1948-1967) ble jødene fullstendig nektet tilgang til hulen, Rakels grav (mor til Israels barn) og til og med til jødedommens helligste sted: Tempelets vestmur” fortsatte senteret i sitt brev.
Samuels pekte på at “UNESCOs mandat er å promotere utdanning, vitenskap, kultur, og – i det senere også – dialog mellom sivilisasjoner for fred. Dessuten skulle listen med 911 “steder med universell verdi” forsterke den fredskulturen. I virkeligheten kan politiseringen av UNESCO og World Heritage Centre bare forsterke konfliktene, og dessverre minker kredibiliteten for begge organisasjonene.”
Senteret gjorde det helt klart at “den historiske revisjonisme som ligger i å bestemme at historiske steder som har vært jødiske i århundrer før kristendommen ble til, og over ett tusenår før islam, – er moskeer fordi de ble erobret, blir forsterket av at man benekter enhvert jødisk slektskap i fortid, nåtid eller fremtid.”
Kampanjen som visttnok ble igangsatt av den tyrkiske president Recep Tayyip Erdogan i Saudi-avisen Al-Watan kan jo legge føringene:
–          Kanskje det arkeologiske minnesmerket ved Troy kan legges på den greske listen over historisk arv, i stedet for Tyrkias?
–          Kanskje Gamlebyen i Jerusalem og dets murer blir gjenstand en jordansk ansøkning om malplasserert arv fra fedrene?
–          Hva om Iran skulle gjøre krav på historiske steder i Bahrein i henhold til Den islamske republikkens territorielle krav?
Brevet pekte på at “vår mentor, avdøde Simon Wiesenthal, sluttet seg til en grunnsetning som sa. “det som starter med jødene ender alltid opp som en generell plage.”  Slik var det med nasismen, med terrorismen og omskriving av historien.”
Senteret henstillet til sheikhaen “som leder for World Heritage, offentlig å tilbakekalle den ærekrenkende og støtende resolusjonen som of the Executive Board States of UNESCO har vedtatt.”
 “Å forbli taus vil bli oppfattet som å omgå dine forgjengeres prinsipper for å tilsmusse bildet av UNESCO og arbeidet til World Heritage senteret. Det vil også bli sett på som en oppmuntring til dem som ønsker å utslette den jødiske eksistensen fra tid og rom,” konkluderte Samuels.
wiesenthal.com[ad name=»Google Adsense 728×90″]Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: