Uidentifisert objekt skutt ned

Israels luftforsvar skjøt i ettermiddag ned et uidentifisert objekt som kom fra Jordan. Man antar det var en ballong. Objektet hadde en kurs som kunne nærme seg det kjernefysiske forskningsanlegget Dimona i Negev. Hendelsen er under etterforskning.
Det er ikke første gang Israel tar ned objekter som nærmer seg. Et ultralett fly nærmet seg Dimona-senteret i 2009, og flyet ble tvunget til å lande på en flystipe ved Arad.
Israel regner med at Dimona er et høyt rangert mål om det skulle bryte ut en krig med Iran. Irans marionetter, Hizbollah, vil antagelig angripe senteret. Man regner med at Israels gjengjeldelse ville være voldsom. Israels missilprogram er innstilt på å forsvare landets sensitive fasiliteter, mer enn befolkningen.
IsraelNationalNews.comStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: