Tyskland: verre å være jødisk

To unge menn, 18 og 22, med israelsk nasjonalitet, ble angrepet på en klubb i Berlin. Angriperen spurte 22-åringen om nasjonalitet, og da han svarte at han var israelsk, tok angriperen strupetak på ham, og slo ham i hodet. Politiet i Berlin opplyser at den andre israeleren kom til unnsetning og ville forsvare vennen, og ble også selv angrepet av palestineren.
Angrepet fant sted i Friedrichshain, et sted som er populært blant unge tyskere og israelere for sitt livlige klubb- og barmiljø. Palestineren kastet øl på 18-åringen og løp av gårde. Politiet opplyser at de leter etter araberen. Utkasteren på stedet blandet seg i den underlige tvisten og angrep de to israelerne med pepperspray, så de måtte på sykehus.
Antisemittiske angrep har hatt en voldsom økning i juni i Tyskland, som for eksempel da en jødisk dansegruppe ble angrepet i Hannover. Et kontroversielt medlem av en statsoppnevnt kommisjon som skal finne årsakene til, og lage en handlingsplan mot slike angrep, fikk nylig sterk kritikk for å ha antydet at Israel er skyld i disse angrepene på jøder.
I mai ble en israelsk student angrepet av en gruppe muslimske kvinner da de hørte henne snakke hebraisk i mobiltelefonen, også i Berlin. I mars var det flere alvorlige hendelser der israelere og jøder ble angrepet, hovedsaklig av muslimer.
JPost, Monsterandcritics, ConnectInComStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: