Tyrkia gir israelske diplomater 2 dager til å forlate landet

Ankara beordrer alt israelsk personell med nivå over annensekretær å forlate landet, og de truer med å bringe Gazablokaden inn for den internasjonale kriminaldomstolen, og å bringe for retten israelske soldater og regjeringsmedlemmer.
Onsdag må alle høyere diplomater være ute av Tyrkia. Dette ble fortalt dem i dag mandag, av tyrkiske embetsmenn.
I tillegg ønsker Tyrkia nå å avslutte militære avtaler mellom de to land, de ønsker å støtte familiene til ofrene etter det israelske raidet på Gaza-flotiljen, og «gjøre grep for å sikre fri navigasjon i det østlige Middelhavet.»
Annensekretær er den laveste rang i utenriksministeriet. Diplomater på dette nivået, som talsmannen for ambassadøren i Tyrkia, forventes å kunne bli i landet, sier Israels UD.
Sist lørdag ble det tyrkiske utspillet om å stille Israel for Den internasjonale strafferettsdomstol i Haag kommentert av israelske talsmenn som «å skyte med løskrutt». Utspillet kom etter at opplysninger fra Palmer-rapporten kom ut i media. Domstolen tar kun saker som blir bragt til den av to stater som har mellomværende, eller etter at FN ber om en rådgivende avgjørelse.
Israel har ingen planer om å gå rettens vei, og det ville kanskje være vanskelig for FN å be om en avgjørelse etter at en del av FN, Palmer-kommisjonen, konkluderte med at blokaden av Gaza-stripen er legal, likeså Israels avskjæring av fartøyer som prøvde å bryte den.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: