Terrortrusler mot Frankrike

Jacques Chirac og Gerhard Schröder (t.h.) hadde samtaler om terror og sikkerhet i dag. Foto: Ap/Scanpix

Artikkelen er hentet fra NRK nyheter
– Det foreligger ingen spesifikke terrortrusler mot Frankrike, sa president Jacques Chirac i dag. Få timer senere fortalte justisministeren om trusler fra en islamistisk gruppe.

Publisert 16.03.2004
– Frankrike er ikke immun mot terrorhandlinger, men det foreligger ingen spesifikke trusler, sa president Jacques Chirac etter samtaler med Tysklands forbundskansler Gerhard Schröder tirsdag.
– Ikke immun
– Som alle demokratier er Frankrike ikke immun mot terrorhandlinger, og vi må være på vakt. Alle myndighetenes tjenester er mobilisert og arbeider nært sammen med våre partnere, sa Chirac.
Kort tid etter, i Paris, fortalte en talskvinne for justisdepartementet til pressen om en islamistisk gruppe som har truet med å gjennomføre terroraksjoner på fransk jord.
Aksjonene skulle også ramme Frankrikes interesser i utlandet.
Talskvinnen sa at Frankrike tar truslene svært alvorlig.
Terrortrusselen kommer fra gen gruppa oppkalt etter Mosvar Barajev (bildet).

Trolig tsjetsjensk
Gruppen, som kaller seg Movsar Barajev-kommandoen, er oppkalt etter mannen bak gisselaksjonen på teatret i Moskva i oktober 2002. Han – og 128 andre – døde under angrepet.
Derfor regner franske myndigheter at gruppa er tsjetsjensk, sier Frankrikes innenriksminister.
De mener at trusselen er knyttet til det franske forbudet mot muslimske hodeskaut på skolene. Brevet er undertegnet «på vegne av tjenere av Allah, den mektige og vise».
– Må stå sammen
Chirac sa etter sitt møte med tysklands forbundskansler at hele det internasjonale samfunnet må stå sammen mot alle typer terrorisme.
– Men det er like viktig å få slutt på konflikter som inspirerer til sinne og frustrasjon, sa han.
Chirac sa at EU-landene nå drøfter en styrking av aksjonsplanene mot terror.
Schroder understreket at terror ikke kan bekjempes bare med
våpen og politi.
– Vi må også bekjempe terrorens røtter, sa han og pekte spesielt på muligheten for land til å utvikle seg.
(Reuters/AFP)


Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: