Terroristene og deres støttespillere

Midt i en verden som står på hodet av forferdelse over jordskjelvet og tsunamien i Japan, drukner nesten nyheten om den grufulle massakren på de fem medlemmene i familien Fogel i Itamar, tre av dem barn, – det minste barnet bare fire måneder gammelt. Ikke fordi terrordåden er mindre avskyelig og grusom, men fordi mengden av inntrykk blir så kolossal.
Ikke desto mindre er hendelsen i den lille israelske byen Itamar i Samaria usedvanlig forferdelig. Å liste seg inn i et hus og drepe to voksne og tre små barn med kniv krever en kynisme og råskap man skulle tro ikke fantes.
Det er to ting man skal legge merke til. Hører man bare på ordene som sies, og ikke tenker selvstendig, kan alt se bra ut. For eksempel når Salam Fayyad, Palestina-arabernes «statsminister» på engelsk sier at han fordømmer volden: «Det får ikke være noen som helst slags tvil om hvor vi står når det gjelder volden. Vi avviser den, og vi har alltid gjort det.»
Og månen er en gul ost.
For selv om de sier dette, gjør de samme myndighetene følgende: En plass i nærheten av Ramallah oppkalles etter en kjent terrorist som drepte 37 israelere i 1978.
Vi har fra før i årevis hørt om skolebøkene som sprer hatefulle og nedlatende holdninger til jødene, og rosende omtale av terrorister. Man kan ikke holde på med systematisk holdningsarbeid i årtier uten at det får konsekvenser.
Den offentlige dediseringen av Dalal Mughrabi-plassen skjedde to dager etter at en arabisk terroristgruppe tok på seg ansvaret for myrderiene i Itamar. Muhgrabi er berømt for sin deltagelse i en busskapring på veien mellom Tel Aviv og Haifa. Tretten barn var blant ofrene som ble drept i terrorangrepet.
Det var ingen offisielle representanter for den palestinske regjeringen ved åpningen, men medlemmer av Mahmoud Abbas’ Fatah var til stede.
[pullquote]Vær bevisst når du leser og hører nyheter. Bevisst er nemlig de som forfatter nyhetene.[/pullquote]Sist helg var det også en sportsturnering ved et ungdomssenter på den såkalte Vestbredden, et senter som drives av Fatah. Denne turneringen ble oppkalt etter den første kvinnelige Palestina-arabiske selvmordsbomber, Wafa Idris. Idris drepte en mann på 81 år da hun sprengte seg i filler utenfor en skobutikk for ni år siden, og såret 150 personer.
Israels statsminister Bejamin Netanyahu sa i en kommentar til Abbas’ forsikringer om at «dersom de hadde visst om angrepet, hadde de forhindret det,» og at han «ikke vil la volden få utvikle seg,» at Abbas vil måtte gå dypere. «Det er en viss betydning i det han sier,» sa Netanyahu, «men det har større betydning det han sier på palestinsk radio.»
Det andre er medienes språkbruk om saken, deres uvilje til å bruke ordet terrorisme og deres sykelige opptatthet av bosettingene når denne grusomme gjerningen beskrives. Det kommer frem hva de tenker. Vær bevisst når du leser og hører nyheter. Bevisst er nemlig de som forfatter nyhetene.
CNN: «Fem medlemmer av en israelsk familie ble drept på vestbredden tidlig lørdag morgen i hva det israelske militæret kaller et terrorangrep.»
Hvis det ikke er terrorisme å drepe to voksne og tre barn som sover, med kniv, hva er da terrorisme? Hvorfor kan ikke nyhetsformidleren CNN selv bruke ordet terrorisme? Ville CNN for eksempel vært så opptatt av å være «nøytral» i språkbruken dersom det var fem sivile amerikanere som var tatt av dage på en slik bestialsk måte?
Den ultrareligiøse islamske bevegelsen Hamas, som styrer Gaza,  støtter forøvrig de grusomme drapene. På den engelskspråklige delen av websiden deres benekter de befatning med drapene, og sier det «ikke er Hamas’ politikk» å skade barn. På den arabiskspråklige delen er det en ganske annen tone:
Vår korrespondent i Nablus forteller at en palestinsk mujahid [muslim som bedriver hellig krig] lykkedes i å bryte inn i de okkuperte områdene «Itamar» sør for Nablus på den okkuperte (Vest)bredden, og knivstakk fem sionist-okkupanter.
Reuters skriver: «Tropper fra de israelske okkupasjonsstyrkene satte ut veisperringer og gjennomsøkte området rundt Itamar, nær den palestinske byen Nablus, for å finne den mistenkte.»
Omskrivingen IOF (Israeli Occupation Forces) blir ofte brukt av Israels fiender i stedet for IDF (Israel Defence Forces) som er det korrekte navnet på Israels forsvarsstyrker.
BBC på sin side skrev mye om bosettinger i stedet for å skrive om den grusomme ugjerningen. De hadde ingen spesiell reportasje om saken. BBC er beryktet for sin anti-israelske vinkling gjennom mange år. De var imidlertid påpasselig med å skrive at angrepet «har sjokkert mange palestinere.» Og de unnlot selvsagt å nevne at Hamas hadde kalt hendelsen «en heltedåd.»
Familien har tillatt offentliggjøring av bilder og ber verden fortelle om den grusomme virkeligheten som er, – man myrder barn og babyer mens de sover, rett og slett fordi de er jøder.
Elder of Ziyon
Washingtonpost
CNN
NRK
Jerusalem Post
Powerlineblog
Picasa (familiens bilder – obs! sterke bilder!)Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: