Terrorist kapret taxi

Israel er stadig utsatt for nye, uventede angrep fra arabere.
I natt rundt 01:30 ble en nattklubb i Tel Aviv angrepet av en mann med bil. Det var et stort arrangement i nattklubben.
En araber fra Nablus hadde satt seg inn i en taxi og bedt taxisjåføren kjøre ham til den gamle busstasjonen i Tel Aviv. Her truet han sjåføren til å forlate bilen, og stakk ham med kniv. Sjåføren ble lettere skadd.
Så kjørte han til nattklubben Haoman 17 som var full av folk. Øyenvitner mente mannen kjørte i rundt 100. Arrangementet var i tillegg bevoktet av grensepolitiet, og den rasende sjåføren traff flere personer før han kolliderte, og kom ut av bilen. En av vaktene på stedet brakk bena da han ble truffet.
Politiet og vaktene på stedet antok at det dreide seg om en sint ung mann som hadde blitt nektet adgang til arrangementet, eller en beruset sjåfør, og ble derfor svært overrasket da mannen, som var i tjueårene, trakk frem en kniv og begynte å stikke folk rundt seg.
Vaktene fikk overmannet mannen, og politiet arresterte ham. Da hadde han rukket å skade åtte personer.
Under avhørene innrømmet mannen etterthvert at han hadde planlagt angrepet over tid. Kniven var anskaffet spesielt for dette formålet.
Vaktene ga uttrykk for at man tross alt hadde vært heldig. Dette var et svært arrangement, med rundt 2000 deltakere, mange av dem barn, og det kunne endt med flere drepte om man ikke hadde lykkes å overmanne angriperen så fort. Han var middels kraftig, men svært sterk, sa de som hadde vært i nærkontakt med ham.
Politiet hadde sperret tilgangen til arrangementet fysisk med barrierer, noe som er rutine for dem. Dette forhindret sjåføren fra å komme helt frem til inngangen med kjøretøyet.
«Vi tør ikke tenke på hva dette kunne resultert i om han hade rukket å komme nærmere inngangen til klubben,» sa Benny Shai, en av de ansatte på klubben, som var på utsiden da dette skjedde. Han opplyste at arrangementet innenfor var «et svært selskap.»
Haaretz
Jerusalem Post
YnetStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: