Terrorisme i Europa: Italia

Peker ut Berlusconi som første terrormål

Italia har styrker i Irak. Her er Silvio Berlusconi sammen med USAs president George W. Bush og Russlands president Vladimir Putin. FOTO: ALEXANDER NEMENOV/AFP

Gruppen offentliggjør på en nettside at Italias statsminister Silvio Berlusconi er første mål, melder Reuters.
«Vi skal ryste Europas byer og vi skal starte med deg, Berlusconi, og vi skal gjøre det blodig inntil du returnerer til den rette sti. Vent på oss, Berlusconi, og dine andre europeiske allierte også, vent på vårt løfte som vi har avslørt overfor deg og nå har avslørt overfor Europa», heter det i uttalelsen.
Osama bin Laden tilbød i april Europa våpenhvile på et lydopptak som ble sendt til TV-kanalene Al-Arabiya og Al-Jazeera.
«For dem som avviser våpenhvilen og ønsker krig; vi er klare», heter det i uttalelsen. «Dere vet at situasjonen vil utvikle seg dersom dere utsetter ting. Dersom dette skjer; legg ikke skylden på oss, men på dere selv. En fornuftig person oppgir ikke sin sikkerhet, sine penger og barn for å tilfredsstille løgneren i Det hvite hus», sier bin Laden på opptaket.
Nå er tremånedersfristen gått ut – uten at europeiske land har oppfylt bin Ladens krav.
Onsdag la Abu Hafs al-Masri-brigaden ut meldingen på Internett der de altså erklærer Europa blodig krig, melder nyhetsbyrået Reuters.
«Etter at våpenhvilen (som var) bestemt av vår sheik Osama bin Laden er over, og etter at dere ikke har returnert til den rette sti, erklærer vi krig i deres ansikter og i ansiktet på deres tause folk som ved sin taushet beviser sin støtte til dere», heter det i uttalelsen.
Aftenposten: Peker ut Berlusconi som første terrormålStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: