Terrorisme i Europa: 13 terrormistenkte pågrepet i Storbritannia

Aftenposten 4.8.2004
Britisk politi har pågrepet 13 menn som skal ha planlagt terrorvirksomhet, opplyser politiet.
Gamle planer bak terroralarm
-13 menn er arrestert i ettermiddag i henhold til terrorloven fra 2000. Dette er et ledd i en pågående etterretningsoperasjon, sa politiet i en uttalelse tirsdag kveld.

– Mennene er arrestert mistenkt for å ha planlagt eller forberedt terrorhandlinger.
Det er foreløpig uklart om arrestasjonene har noen sammenheng med at terrorberedskapen nylig ble hevet i USA.
– Arrestasjonene ble gjort nordvest i London, i Hertfordshire, Bedfordshire og Lancashire, heter det i uttalelsen fra politiet.
Alle områdene ligger sentralt eller nordvest i England, og polititjenestemenn gjennomfører nå husransakelser i disse områdene slik terrorloven fra 2000 åpner for.
– Det pågår gjennomsøkinger, og det antas at det vil ta noe tid å fullføre disse, sier politiet i uttalelsen.
Personene som ble arrestert er alle i 20- eller 30-årene, og de er ført til London for å bli avhørt av britisk antiterrorpoliti.
Det britiske innenriksdepartementet fastholdt sist søndag at det fortsatt eksisterer en virkelig og alvorlig terrortrussel mot Storbritannia.
Amerikanske myndigheter advarte sist helg mot bombeangrep mot sentrale finansinstitusjoner i Washington og New York. Men britiske myndigheter har foreløpig ikke hevet terrorberedskapen i landet som følge av de siste truslene mot USA.
(© NTB-AFP)Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: