Terrorgruppe arrestert

Al Aqsa-moskeen på Tempelhøyden
Al Aqsa-moskeen på Tempelhøyden

Israels sikkerhetstjeneste Shin Bet fortalte søndag at deres sikkerhetsfolk har rullet opp en terrorist-celle med bånd til Hamas. Medlemmer av cellen ble arrestert i mars.
Terrorgruppen sto bak volden på Tempelhøyden nylig. Blant angrepene som fant sted var et angrep mot politiet hvor det ble benyttet brannbomber. Ni mennesker ble skadet i angrepet.
Fem personer ble arrestert for å være medlemmer i gruppen. De fleste kommer fra Shuafat, en forstad til Jerusalem, en slags urban flyktningeleir, hvor anti-israelsk vold ikke er uvanlig.
Blant de arresterte er den 26 år gamle Mohammed Ali Ahmed Farhan, Mamoun Ali Ahmed Farhan på 21, og Adi Tasir Mohammed Abu Saad på 22. Alle har forbindelser til terroristgruppen Hamas. Mohammed Farhan har tidligere sittet i fengsel for terroristangrep. I 2005 ble han tatt for knivstikking og steinkasting på Tempelhøyden.
De innbragte har innrømmet at de kastet brannbomber på politiet fra Al Aqsa-moskeen. De fortalte at de hadde brukt mindreårige til å få materialene de trengte til bomben inn i moskeen, fordi politiet sannsynligvis ikke ville kroppsvisitere barn.
Som motivasjon for terrorismen oppgir mennene det de kaller politiets skjending av Koranen på Tempelhøyden. For en måned siden falt et eksemplar av Koranen på bakken da en politimann flyttet på en stol på området.Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: