Tel Hai erklæringen

2.4.2004, 11 Nissan 5764
Et anrop til Israels ledere og innbyggere
Under de arabiske angrepene i 1920 var det mangel på forsvarsmidler og personell. I denne situasjonen anmodet pionerene i den såkalte Galilea-fingeren (den nordligste delen av Galilea) jødene i kystområdene om umiddelbar hjelp. De fikk ingen hjelp. Røster i det sentrale Israel foreslo til og med å fjerne pionerene! Derved oppmuntret de indirekte arabernes terroristangrep.
På grunn av sin heroiske fasthet og besluttsomhet, lyktes pionerene i å forhindre at Galilea-regionen ble fraskilt den kommende jødiske staten, slik som den fransk-britiske Sykes-Picot avtalen forutsatte. Gjennom dette la pionerene grunnlaget for de jordbrukssamfunn som blomstrer i dagens Galilea.
De som glemmer historien er dømt til å gjenta fortidens feiltrinn. Lær av historien og ikke gjenta tidligere feiltrinn: Ikke støtt det arabiske presset mot det jødiske nærvær i Judea, Samaria, Gaza og Golanhøydene!
Vær sterk og modig. Om førti år vil du se tilbake og forstå at dagens pionerer i Judea, Samaria, Gaza og Golan skapte grunnlaget for et sterkt og stabilt jødisk samfunn, til velsigne for hele landet og styrke av hele dets befolkning.
Med velsignelse og oppmuntring
Norske kristne som støtter dere
Formulert og undertegnet fremfor monumentet av Den Brølende Løve av Tel-Hai, til minne om forsvarerne av Galilea -fingeren.
(32 underskrifter. Kopi vedlagt)
 

   
   


Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: