Teknologi som kan reversere Babels forbannelse

Lexifone, et israelsk IT-firma som ble etablert i 2010 og ledes av dr. Ike Sagie, tidligere en av toppsjefene i IBM Labs Israel, har utviklet en teknologi som kanskje løser «Babels forbannelse» – eller skulle vi kanskje si «velsignelse?»
Språk er i alle fall mange ganger en hindring for gode krefter, og Lexofone hjelper til med å overkomme denne hindringen. Programvaren oversetter lyd til tekst, og skaper en automatisk oversettelse av det som sies. En slik tjeneste vil kunne sette en bruker i stand til å ringe et nummer, si en setning eller stille et spørsmål på sitt eget språk, og få det automatisk oversatt til et annet språk. På hoteller, i shoppingsentre, på flyplasser og lignende steder vil utstyret kunne gjøre en svært nyttig jobb.
I øyeblikket kan Lexifone oversette toveis i sanntid mellom seks populære språk, blant annet engelsk, fransk, tysk og spansk. Andre språk er under utvikling. I praksis betyr dette at en bruker kan snakke sitt eget språk, og når han snakker, blir dette oversatt direkte til mottakeren, som så svarer på sitt eget tungemål. Også dette blir forstått av mottakeren, selv om denne ikke behersker språket som snakkes.
Teknologien er basert på avanserte algoritmer, TTS (Text To Speech – tekst til tale) og andre teknologier som oversetter stemme til tekst, alt sammensatt på en uhyre avansert måte. Så avansert at firmaet denne uken annonserte at de har fått  $2 millioner fra Internetainment, et kanadisk profileringsselskap, som vil bruke Lexifones teknologi i noen av sine applikasjoner. I bytte for sin investering får Internetainment 25% av aksjene i Lexifone, og opsjon på å kjøpe resten.
Blant celebritetene som er med på å promotere Ortsbo, Internetainments e-postprogram som nå skal få Lexifones teknologi innebygget, er Steve Nash fra the Phoenix Suns, og Gene Simmons fra rockegruppen Kiss.
Lexifones direktør Sagie er også en av grunnleggerne av startup-firmaet Attunity, som nå er på Nasdaq-børsen. Ledelse og investorer i Lexifone sier seg veldig fornøyd med den siste tidens utvikling. Firmaet hadde sin spede begynnelse i Haifa HiCenter Business Accelerator, og direktøren for HiCenter, Yael Mittelman, mener at Lexifones evne til å skaffe vesentlig investeringskapital i de vanskelige økonomiske tidene som er nå, er et bevis på kvaliteten på firmaets tekniske kompetanse. – Med begrensede ressurser har de oppnådd å få i havn en stor avtale, sa han.
Teknologi som kan reversere Babels forbannelse? Arutz Sheva
LexifoneStøtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: