Syria tatt opp i 2 menneskerettighetskomitéer i FN

FNs organisasjon for Utdannelse, vitenskap og kultur (UNESCO) har enstemmig godkjent Syria som medlem i to menneskerettighetskomiteer.
En av de to godkjennelsene gjelder gjenvalg av Syria som medlem i Committee on Conventions and Recommendations, som består av 30 medlemmer. Denne komiteen undersøker «kommunikasjon … i forbindelse med undersøkelser om menneskerettigheter,» sier UNESCOS webside ifølge IsraelNationalNews.com
FN har i plenum akkurat estimert at rundt 4.000 mennesker har blitt drept i den syriske regjerings harde angrep på sivile demonstranter i den nå ni måneder lange «arabiske våren» i landet.
Syria får også være medlem i Commitee on International Non-Governmental Organizations, en organisasjon som skal oppfordre aktivistgrupper til å hjelpe organisasjonen å nå sine mål.
Avstemningen i UNESCO skjedde den 11. november, og var enstemmig. Det var det utøvende organet, som omfatter USA; Frankrike, Storbritannia og andre vestlige demokratier, fattet vedtaket. Imidlertid har det tatt noe tid før beslutningen ble offentliggjort på UNESCOs webside.
UN Watch, en organisasjon som overvåker organisasjonen, offentliggjorde onsdag en uttalelse som ber UNESCO øyeblikkelig om å reversere avgjørelsen, som forøvrig kom en dag etter at Den arabiske liga suspenderte Syria som medlem i sin egen organisasjon.
«Den arabiske ligas utestengning av Syria blir meningsløs når dens medlemsstater løfter Syria til FNs menneskerettighetskomiteer,» sa Hillel Neuer, direktør i overvåkningsorganisasjonen, som ligger i Geneve.
«Det er en skam for FNs overste organ for vitenskap, kultur og utdannelse, at man tar opp som medlem et land som skyter sitt mot eget folk til å være med å bestemme i saker som har med menneskerettigheter på verdensbasis å gjøre.»Støtt SMA-Norge

Liker du det du leser?

Senter mot antisemittisme får ingen offentlig støtte slik Israel fiender får. Vårt arbeid er dugnad. Sammen kan vi tvinge sannheten om Israel og jødene frem i det offentlige rom. På denne måten kan det økende hatet forebygges.

Du kan støtte oss på en enkel måte ved å opprette faste trekk (under), eller du kan abonnere på SMA-info. Dette koster 500 i året. Se menyen øverst.

Du kan også velge å gi oss engangsbeløp. Eller du kan støtte SMA ved å annonsere i bladet eller på web. Se menyen øverst.

Vipps: 84727
Bankkonto: 6242 10 60644

Fast trekk: Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort: